Najobsežnejše avtomobilske škode

Novosti

Avtomobili jo največkrat skupijo s praskami ali zvito pločevino, povprečne škode pa je za nekaj sto evrov.

Redkeje, a vendarle, pa se lahko vozilo poškoduje tudi tako zelo, da je popravilo zahtevno in drago. Preberite, katere so najobsežnejše avtomobilske škode, ki vam povzročijo največ stroškov in katero zavarovanje jih krije.  

Kraja vozila 

Če vozilo izgine zaradi kaznivega dejanja tatvine, vlomske in roparske tatvine, ropa ter protipravnega odvzema vozila, boste upravičeni do zavarovalnine na podlagi zavarovanja delnega kaska kombinacija K – kraja. 
 
Omenjena kombinacija krije tudi škodo, ki je posledica prometne nesreče ali pogonske okvare, nastale po izvedenem kaznivem dejanju kraje. Če vam avtomobil ukradejo in se storilec z njim zaleti, bo torej nastalo škodo plačala zavarovalnica.  

V obeh primerih so do dne izplačila zavarovalnine po tej kombinaciji vključeni tudi stroški najema nadomestnega osebnega avtomobila, toda največ za 30 dni. 

Preverite 8 nasvetov cenilcev pri Zavarovalnici Triglav, kako zaščititi avto pred krajo. 

Profimedia

Požar v avtu 

Požar na osebnih vozilih ni pogost škodni dogodek, če pa se zgodi, je škoda velika. Najpogosteje v vozilu zagori zaradi različnih okvar na električnih inštalacijah, vzrok pa so tudi nestrokovni posegi v vozilo. Zato priporočamo, da svoje vozilo servisirate na pooblaščenih servisih in servisne knjižice ne shranjujete v vozilu, saj je ta pomemben vir podatkov ob ugotavljanju vzrokov za okvaro. 

 
Kritje požarnih nevarnosti je vključeno v delni kasko kombinacija B – požarne nevarnosti in naravne nesreče. Ste pripravljeni na nepredvidljivo? Preberite nasvete gasilcev, kako pogasiti požar v avtu. 

Vas zanima, kateri sta še preostali avtomobilski škodi, ki vam lahko povzročita največ stroškov? Nadaljujte z branjem.>>