Najdaljša karavana vozil Alfa Romeo podrla Guinnessov rekord

Aktualno

Kraški Gadje so skupaj z lastniki vozil Alfa Romeo podrli Guinnessov rekord v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo: v turistični vožnji po Krasu se je vila kolona 526 vozil Alfa Romeo. V Gorjanskem je potekala tradicionalna prireditev Fešta Alfa Romeo.

Klub Kraški Gadje so skupaj z lastniki vozil Alfa Romeo podrli Guinnessov rekord v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo: v turistični vožnji po Krasu se je vila strnjena kolona 526 vozil Alfa Romeo.
 

V Gorjanskem je potekala tradicionalna prireditev Fešta Alfa Romeo, na kateri se že 7 let srečujejo ljubitelji te znamke in je ena največjih tovrstnih prireditev v Evropi. Sestavni del prireditve je razstava starodobnikov, ter turistična vožnja z vozili Alfa Romeo po Krasu. Letošnja prireditev je bila prav posebna, saj so se lotili postavljanja rekorda v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo, s katerimi so se želeli vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Rekord, ki so se ga lotili v Gorjanskem, je 312 vozil Alfa Romeo in je bil postavljen februarja 2010 v mestecu Epsom v Veliki Britaniji.

395202B4-A887-11E1-87FC-DA0166B94067

David Zega, predsednik društva Kraški Gadje: »Danes se je na naše povabilo odzvalo rekordno število ljubiteljev znamke iz Slovenije, Italije, Avstrije, Švice, Hrvaške, Srbije in Francije. Rad bi se zahvalil vsem sodelavcem in vsem Gorjancem, ki so zadnja dva meseca dihali za to prireditev. Prireditev namreč organiziramo volontersko. Brez podpore lokalne skupnosti prireditve te razsežnosti ne bi bilo mogoče pripraviti in izpeljati. Zahvalil bi se tudi vsem udeležencem, lastnikom vozil Alfa Romeo, ki so danes pokazali veliko mero strpnosti in skupno željo po osvojitvi tega rekorda. Resnično vesel sem, da nam je uspelo.«

Dokumenti, podatki, posnetki, notarski zapisi bodo sedaj poslani v London, za končno potrditev in vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Karavana vozil je v nedelj, 27. maja 2012, iz Gorjanskega krenila proti Opatjem selu, kjer so udeležence karavane pozdravili Kraški muzikantje ter Kraški konjeniki, del programa pa je tudi blagoslov vozil. Kot zanimivost lahko povemo, da je tudi župnik, ki bo vozila blagoslovil, lastnik vozila Alfa Romeo.

Zelo zanimiv del prireditve je bila tudi razstava starodobnikov, saj so bili med njimi tudi zelo redki in dragoceni primerki. Najstarejša je bila Alfa Romeo Giulietta Berlina – letnik 1956, istega leta je bil rojen tudi njen 56-letni lastnik, ki jo je pripeljal v Gorjansko. Veliko pozornosti sta pritegnili tudi Alfa Romeo Giulietta Spider Veloce – letnik 1960, ter Alfa Romeo Giulia Spider – letnik 1962.

7. Fešta Alfa Romeo se je zaključila proti večeru v Gorjanskem z zabavnim programom, ves dan pa  v okviru prireditve poteka tudi 7. tradicionalni mednarodni nogometni turnir Alfistov, v katerem svoje moči merijo ženske in moške ekipe.