Najbolj kakovosten avtomobil v letu 2016 je …

Top, Zanimivosti

Institucija J.D. Power je Kio izbrala za prepričljivo zmagovalko svoje študije 2016 IQS (Initial Quality Study), v kateri se je uvrstila najbolje od 33 avtomobilskih znamk v ZDA. Prvič po 27 letih je v odmevni raziskavi zmagala nepremijska znamka, glavne zasluge za vrhunski dosežek pa imata Sportage and Soul, ki sta zablestela v svojih segmentih. […]

Institucija J.D. Power je Kio izbrala za prepričljivo zmagovalko svoje študije 2016 IQS (Initial Quality Study), v kateri se je uvrstila najbolje od 33 avtomobilskih znamk v ZDA.

Prvič po 27 letih je v odmevni raziskavi zmagala nepremijska znamka, glavne zasluge za vrhunski dosežek pa imata Sportage and Soul, ki sta zablestela v svojih segmentih. Odlično so se odrezali tudi modeli Rio, Forte in Sorento, ki so se uvrstili med najboljše tri v svojih kategorijah.

Potem ko se je Kia leta 2013 prvič uvrstila med prvih 10 znamk, je leta 2015 v tej študiji osvojila že odlično drugo mesto. Letos je Kia premagala vse, tudi premijske znamke, lanskoletni zmagovalec Porsche je tako moral mesto najboljšega prepustiti Kii.

kia-sportage-jd-power

Seznam avtomobilskih blagovnih znamk po kakovosti

najbolj-kakovostna-vozila-2016

Študija IQS

Študija IQS, ko jo je J.D. Power letos opravil že trideseto leto zapored, analizira odzive lastnikov vozil v 26 segmentih. V IQS lastniki znotraj prvih 90 dni lastništva vozila ocenjujejo vozno izkušnjo, zmogljivost motorja in menjalnika ter sporočajo vse težave, povezane s kakovostjo.