Najava: 1. Sprint Rally Železniki

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Športno društvo Omikron Plus že šest let deluje na področju avto športa in je v tem času pridobilo tudi izkušnje pri organizaciji tovrstnih tekmovanj. Zato so se člani društva odločili, da v Selško dolino, Železnike in okolico vrnejo nekdaj v teh krajih zelo popularno avtomobilistično tekmovanje – reli. Pri njihovi odločitvi jim stoji ob strani lokalno prebivalstvo in […]

Športno društvo Omikron Plus že šest let deluje na področju avto športa in je v tem času pridobilo tudi izkušnje pri organizaciji tovrstnih tekmovanj. Zato so se člani društva odločili, da v Selško dolino, Železnike in okolico vrnejo nekdaj v teh krajih zelo popularno avtomobilistično tekmovanje – reli. Pri njihovi odločitvi jim stoji ob strani lokalno prebivalstvo in Občina Železniki. 

Dirkanje se po letu 2005 spet vrača v Selško dolino

Dirkanje se po letu 2005 spet vrača v Selško dolino

Prvi Sprint Rally Železniki nadaljuje tradicijo avtomobilskih tekmovanj v Selški dolini. Zadnje avtomobilsko tekmovanje – Gorsko hitrostna dirka Sorica je bilo v okolici Železnikov izvedeno v letu 2005. Če pa govorimo o reli tekmovanjih, je minilo že 27 let, odkar so se v okolici Železnikov podili reli avtomobili. V letu 1985 na Rally Kompas, je bilo moč videti tudi avtomobil skupine B – Lancio 037, ki jo je vozil Italijan Capraro. Torej, zgodovina se na nek način ponavlja s prvim Sprint Rallyem Železniki. Rally bo potekal na območju mesta Železniki, kjer bo servisna cona, regroup, start in cilj rallya. Hitrostni preizkušnji bosta potekali skozi okoliške vasi Podlonk, Rudno, Dražgoše, Lajše in Selca.

Pred Železniki bo na sporedu še reli Idrija

Pred Železniki bo na sporedu še reli Idrija

Podatki o tekmovanju:
1. SPRINT RALLY ŽELEZNIKI – 25.10.2014
– Organizator: Športno Društvo Omikron Plus
– Rang tekmovanja: Mednarodna pozivna dirka republike Slovenije
– Skupna dolžina itinerarja: 80 km
– Število hitrostnih preizkušenj: 6, 2 različni
– Skupna dolžina hitrostnih preizkušenj: 50 km
– Podlaga: asfalt

Organizatorji na reliju pričakujejo okoli 50 posadk

Organizatorji na reliju pričakujejo okoli 50 posadk

Urnik:
– 12:00 – Start Češnjica
– 12:13 – HP 1 Podlonk
– 12:56 – HP 2 Dražgoše
– 15:04 – HP 3 Podlonk
– 15:47 – HP 4 Dražgoše
– 17:25 – HP 5 Podlonk
– 18:08 – HP 6 Dražgoše
– 18:58 – Cilj rally Češnjica