Nagrade v svetu avtomobilizma kar dežujejo

Zanimivosti

Salon v Ženevi je zagotovo v prvem kvartalnem obdobju leta požel največ pozornosti. Proizvajalci avtomobilov pa seveda iščejo tudi priložnosti za promocijo preko ostalih kanalov. Eden izmed njih so zagotovo tudi nagrade za različna področja, znotraj katerih so se najbolj izkazali. Objavljamo paket različnih nagrad, ki so bile podeljene v tem letu do danes. BMW […]

Salon v Ženevi je zagotovo v prvem kvartalnem obdobju leta požel največ pozornosti. Proizvajalci avtomobilov pa seveda iščejo tudi priložnosti za promocijo preko ostalih kanalov. Eden izmed njih so zagotovo tudi nagrade za različna področja, znotraj katerih so se najbolj izkazali. Objavljamo paket različnih nagrad, ki so bile podeljene v tem letu do danes.

BMW

BMW X6, BMW serije 4 Coupé in BMW serije 5 Limuzina so prepričljivo zmagali v izboru ”Najboljši avtomobili 2015”, ki ga organizira revija Avto magazin. Novi BMW serije 4 Coupé je slavil v zgornjem srednjem razredu, BMW serije 5 Limuzina v višjem razredu, medtem ko se je BMW X6 uvrstil na vrh razvrstitve večjih križancev/terencev.

Ob razglasitvi zmagovalcev je Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija dejal:

”Zmage BMW X6, BMW serije 4 Coupé in BMW serije 5 Limuzina izkazujeta uspeh novih, inovativnih in atraktivnih modelov na trgu. Vsa vozila izražajo zaščitne lastnosti znamke BMW: dinamično zmogljivost, učinkovitost, estetski videz in pristen užitek v vožnji.”

bmw-nagrada

Opel Corsa

Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann je februarja od predsednika žirije Dana Vardie, v hrvaški prestolnici prevzel prestižen naslov AUTOBEST 2015. Majhen avtomobil iz Rüsselsheima je namreč zmagal v izboru in tako ponovno postal “Best Buy Car of Europe for 2015”. Z razmerjem med vsebino in ceno je za seboj pustil Hyundai i20, Škodo Fabio in Citroën C4 Cactus.

»Pri Oplu smo zelo ponosni na prestižen naslov AUTOBEST 2015 za našo novo Corso. Žiriji bi se zanj rad zahvalil v imenu celotne ekipe. Toliko bolj, ker z naslovom soglašajo tudi kupci. Doslej smo namreč za novo Corso, od svetovne premiere na oktobrskem avtomobilskem sejmu v Parizu, zabeležili že 120.000 naročil. Tako se zgodba o uspešnosti Corse, za katero se je doslej v 32 letih odločilo že 12,4 milijona kupcev, nadaljuje tudi z njeno peto generacijo,« je dejal včeraj na gala prireditvi v Zagrebu predsednik Opel Group dr. Neumann.

2015-02-20_AUTOBEST_Gala_Corsa

Citroën C4 Cactus

Na podelitvi nagrad «Marcus», ki jo organizira ÖAMTC, največje avtomobilsko združenje v Avstriji, je Citroën C4 Cactus prejel nagrado “Vozilo z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno v tržnem razredu kompaktnih vozil.”

V letošnjem letu je Citroëna C4 Cactus osvojil omenjeno nagrado za izvedenko PureTech 82 Live in premagal naslednje tekmece: Nissan Pulsar, Audi TT Coupé in A3 Cabrio.

«Vozilo, ki osvoji nagrado «Marcus», s tem pridobi tudi izjemno pomemben prodajni argument za kupce, ki želijo kupiti novo vozilo. To je tisto pravo priporočilo,» je pojasnil Oliver Schmerold, predsednik združenja ÖAMTC.

citroen-c4-nagraad-avstrija

Kia Sorento

Kia Motors še naprej pobira nagrade za oblikovanje svojih vozil. Zdaj je Kia Sorento, znamkin zastavonoša, prvič prejel prestižno nagrado ‘iF Design Award’.

Žirija globalno priznane nagrade je odlikovala 3. generacijo Sorenta, ki na evropske ceste prihaja že to pomlad, v kategoriji ‘Izdelek’. Poleg ocenjevanja oblikovanja je žirija upoštevala še ostale kriterije: končna obdelava, stopnja inovacije, okoljski vpliv in varnost.

“Zelo sem ponosen na to nagrado za Kia Sorento, ker je to priznanje velikega napredka v kakovosti,” pravi Peter Schreyer, predsednik in glavni oblikovalec pri Kia Motors Corporation in Hyundai Motor Company.

Novega Sorenta so razvili pri Kiinem oblikovalskem centru v korejskem Namyangu, svoje znanje pa so prispevali tudi njihovi oblikovalski oddelki iz Frankfurta in Irvinea (Kalifornija).

Sorento ima zmogljiv in učinkovit 2,2-litrski turbodizelski motor z močjo 147 kW (200 KM), različice s 4-kolesnim pogon pa se ponašajo s Kiinim novim Dynamax™ All-Wheel-Drive sistemom.

Kia-Sorento-iF-Design-Award-2015

Najbolj etična podjetja na svetu v letu 2015

Ethisphere Institute je Fordu uvrstil na seznam World’s Most Ethical Companies® (Najbolj etična podjetja na svetu) za leto 2015.

“To priznanje dokazuje, da smo izbrali ustrezen način poslovanja in da vsak dan znova sprejemamo prave odločitve,” je povedal Bill Ford, izvršni predsednik družbe Ford Motor Company. “Etično ravnanje in družbena odgovornost sta pomembna dejavnika, ki vplivata na ugled in uspeh podjetja, zato smo še posebej ponosni na dejstvo, da je Ford kot edini proizvajalec avtomobilov to priznanje osvojil že šesto leto zapored.”

Po Fordovih ugotovitvah ta trend vpliva na stranke vseh starosti, še posebej pa na mlajše kupce. Študija raziskovalne družbe Sparks & Honey je pokazala, da bodo uporabniki iz generacije Z, ki so bili rojeni po letu 1993, s kar 54 odstotkov večjo verjetnostjo v presojo vključili vpliv na svet in se odločali za sodelovanje s podjetji, s katerimi si delijo vrednote.

Za več informacij o metodologiji in ogled celotnega seznama Najbolj etičnih podjetij na svetu v letu 2015 obiščite naslov http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

2015_Ford_Ethisphere