Nagrada BMW M Award 2015: Marc Marquez prejme ekskluzivni BMW M6 Cabrio

Aktualno, Motociklizem, MotoGP, Šport, Zanimivosti

Nagrada BMW M Award za najboljšega dirkača na kvalifikacijah se letos podeljuje že 13 leto zapored. Na vsaki dirki sezone dirkači dobijo točke glede na njihovo uvrstitev na kvalifikacijah, enako kot dobijo točke za uvrstitev na dirki. Za najboljši štartni položaj dobijo 25 točk, za drugo mesto 20 točk in za tretje mesto 16 točk, […]

Nagrada BMW M Award za najboljšega dirkača na kvalifikacijah se letos podeljuje že 13 leto zapored. Na vsaki dirki sezone dirkači dobijo točke glede na njihovo uvrstitev na kvalifikacijah, enako kot dobijo točke za uvrstitev na dirki.

Za najboljši štartni položaj dobijo 25 točk, za drugo mesto 20 točk in za tretje mesto 16 točk, vse do 15. mesta, za katerega dobijo eno točko. Dirkač, ki do konca sezone zbere največ točk, osvoji nagrado BMW M Award v obliki ekskluzivnega in individualno prilagojenega BMW M avtomobila. Marc Marquez, Valentino Rossi in Casey Stoner so trenutni rekorderji, saj imajo vsi po tri naslove – z izjemo Marqueza, ki je edini prejel nagrado trikrat zapored. Njegov rojak, Jorge Lorenzo, je nagrado osvojil dvakrat, medtem ko imata Sete Gibernau in Nicky Hayden po eno nagrado.

BMW M award, Marc Marquez, Valencia MotoGP 2015

BMW M award, Marc Marquez, Valencia MotoGP 2015

Nagrada je tipičen visokozmogljiv BMW M avtomobil. BMW M6 Cabrio je opremljen s 560 konjskimi močmi, M Twin Turbo V8 bencinskim motorjem. BMW M6 Cabrio ima pospešek od 0 -100 km/h v neverjetnih 4,3 sekundah in najvišjo regulirano hitrostjo 250 km/h. Opremljen je s tehničnimi lastnostmi BMW M kot so: dvojni prenos sklopke z Drivelogic tehnologijo, keramične zavore M Carbon, Dynamic Damper nadzor in Active M diferencialom z zagotovljenim športnim in popolnim nadzorom vozila v vsaki situaciji. Novi BMW M6 Cabrio tudi letos z zunanjim izgledom jemlje dih, poudarki avtomobila vključujejo edinstveno BMW Individual barvo v odtenku »Frozen Blue Metallic«, z 20” M Double Spoke lahkimi aluminijastimi platišči, BMW Individual sivim Merino usnjem v »Opal White« odtenku, kot tudi BMW Individual Piano črnimi notranjimi dodatki. Letošnji nagradni avto pa se ponaša z veliko več BMW M Performance deli.

BMW M award, Marc Marquez, Valencia MotoGP 2015

BMW M award, Marc Marquez, Valencia MotoGP 2015

»Resnično sem srečen, da sem osvojil nagrado BMW M Award že tretjič zapovrstjo,« je povedal Marquez na podelitvi v Valencii. »Za nas dirkače, je ta nagrada nekaj posebnega. BMW M6 je odličen avto, najbolj sem navdušen nad pospeški in nadzorom. Dejstvo, da je sama nagrada BMW M6 Cabrio, naredi vse skupaj še bolj posebno. To je prvič, da sem prejel cabrio, in za mene, ki živim v Španiji je to odlično. Komaj čakam, da se usedem v avto in ga odpeljem!«