Nagode z dvema zmagama na Grobniku

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na žgočem Grobniku so ta vikend potekali ostri boji s Fiat Grande Punti v pokalu LEMA GP 2012. V kolikor je prva dirka minila brez večjih prask, se je druga končala z razbitima Grande Puntoma, ki sta ju vozila Aleš Bužga in Jure Marinšek.

Na žgočem Grobniku so ta vikend potekali ostri boji s Fiat Grande Punti v pokalu LEMA GP 2012.

 
V kolikor je prva dirka minila brez večjih prask, se je druga končala z razbitima Grande Puntoma, ki sta ju vozila izkušeni Aleš Bužga in mladi Jure Marinšek. Obe dirki je sicer slavil Postojčan Marjan Nagode.
 
BA553E68-BF51-11E1-BCD5-540A66B94067
 
Prvo dirko je že v ogrevalnem krogu zaključil Jure Marinšek zaradi tehničnih težav. Ostali so se pogumno podali v boj za nove točke pokala, ki se je z dirkama na Hrvaškem prelevil že v drugo polovice letošnje sezone. Dirko je predčasno zaključil še Andro Pertot, ki je v napetem boju prevertel motor.
 
Drugo dirko je iz prve pozicije pričel Nagode. Kljub temu, da sta se za njim zapodila Pertot in Anton Bajc, je brez težav obdržal vodilni položaj. V drugi polovici dirke je poskušal Aleš Bužga prehiteti Jureta Marinška v prvem zavoju hrvaškega kroga. Dotaknila sta se ter v naslednjem trenutku močno trčila. Oba je zabrisalo v pesek kjer sta tudi obstala.
 
Pohvaliti je potrebno Bajca, ki je letos odpeljal prvo krožno-hitrostno preizkušnjo v pokalu. Uspelu mu je obe dirki končati med prvimi tremi. Čez celoten konec tedna pa je konstantno izboljševal svoje čase novinec David Šuster. Slednjega je pohvalil tudi direktor krožno-hitrostnih dirk panožne zveze za avtošport AŠ 2005, Drago Božič.
 
Rezultati LEMA GP, Grobnik
 
1. dirka, 23. 6.:
1. Marjan Nagode
2. Andrej Makarovič
3. Anton Bajc
4. Aleš Bužga
5. David Šuster
6. Andro Pertot
7. Jure Marinšek
 
2. dirka, 24. 6.:
1. Marjan Nagode
2. Anton Bajc
3. Andrej Makarovič
4. Andro Pertot
5. David Šuster
6. Jure Marinšek
7. Aleš Bužga
 
V generalni razvrstitvi krožno-hitrostnega državnega prvenstva je dvakrat slavil Avstrijec Stefan Wiedenhofer z Mitsubishi Lancerjem EVO IX pred moštvenim kolegom Helmutom Herzogom v močno predelanem Renault Cliu. Slovenska voznika s pokalnima Renault Clioma, ki ju pripravlja ekipa LEMA, sta si razdelila tretje mesto. Na prvi dirki je tretje mesto osvojil Lamkov voznik Zoran Poglajen, v drugo pa je na najnižjo stopničko stopil Grega Premrl, MGM Postojna.
 
Naslednji tekmovalni konec tedna bo na sporedu šele sredi poletnih počitnic – avgusta, ko bo na vrsti preizkušnja na slovaškem Slovakiaringu, ki slovi po izjemno atraktivnih dekletih.
 
Debata poteka tudi na našem forumu Avtomobilizem in F1 v temi LEMA GP 2012!