Na Saturnusu dvojna zmaga Gassnerjev

Aktualno, Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Letos nekoliko skrajšana varianta relija Saturnus, je minila v znamenju popolne dominance Hermanna Gassnerja mlajšega, ki je dobil kar sedem od skupno osmih hitrostnih preizkušenj. Med Slovenci je bil ponovno najuspešnejši Aleks Humar. Nemški dirkač Hermann Gassner mlajši je dobil že petkov superspecial v Stožicah, suvereno pa nadaljeval tudi v soboto. Najhitrejši je bil na […]

Letos nekoliko skrajšana varianta relija Saturnus, je minila v znamenju popolne dominance Hermanna Gassnerja mlajšega, ki je dobil kar sedem od skupno osmih hitrostnih preizkušenj. Med Slovenci je bil ponovno najuspešnejši Aleks Humar.

Nemški dirkač Hermann Gassner mlajši je dobil že petkov superspecial v Stožicah, suvereno pa nadaljeval tudi v soboto. Najhitrejši je bil na sedmih hitrostnih preizkušnjah – eno mu je odščipnil le njegov rojak Manuel Kössler. Uspeh družine Gassner je na drugem mestu dopolnil še zmagovalčev oče, Hermann Gassner starejši. Oba prvouvrščena dirkača sta vozila Mitsubishi Lancerje EVO X R4. Tretje mesto je s konstantnimi vožnjami osvojil Čeh Vojtěch Štajf s Subaru Imprezo. Gassner ml. je na koncu slavil z minuto in 16 sekundami prednosti pred svojim očetom in še dodatnimi štirimi pred Štajfom.

Turek Yagiz Avci (Mini Cooper JCW RRC) je na koncu zasedel 5. mesto

Turek Yagiz Avci (Mini Cooper JCW RRC) je na koncu zasedel 5. mesto (Foto: C. Krašovec)

Med slovenskimi dirkači je ponovno slavil Aleks Humar, ki je skupno zasedel četrto mesto. Za Humarja v slovenskem prvenstvu velja podobno kot za Gassnerja v skupni razvrstitvi. Tudi on je dobil sedem od osmih HP, na eni pa je bil najhitrejši Aljoša Novak. Drugo mesto v domačem državnem prvenstvu je, tako kot na reliju Lavanttal, pripadlo Roku Turku, tretji pa je bil tokrat Alan Pajk, ki je v zadnji HP Višnja Gora uspel prehiteti Aljošo Novaka.

Aleks Humar z odličnimi vožnjami zbuja občudovanje tudi pri tujih navijačih

Aleks Humar z odličnimi vožnjami zbuja občudovanje tudi pri tujih navijačih (Foto: C. Krašovec)

V slovenski prvi diviziji je slavil Martin Mlinar pred Matjažem Mihevcem. Tretji je bil Jan Mrak, ki je v zadnji HP prehitel Simona Rončela.

V Yugo pokalu je zmagal Simon Mlinar

V Yugo pokalu je zmagal Simon Mlinar

Kljub temu, da je reli trajal dan manj, smo bili priča obilo odstopom. Večina je bila sicer posledica tehničnih težav. Zaradi teh sta odstopila Asja Zupanc in Jani Trček, ki sta pred relijem veljala za favorita za visoka mesta v državnem prvenstvu. Izpostaviti pa velja tudi hudo nesrečo posadke Širok-Simčič – močno jo je skupil njun Peugeot 306, ki je popolnoma uničen, sama pa sta k sreči ostala nepoškodovana.

V težave je na jutranji HP Janče zašel tudi Tilen Holynski

V težave je na jutranji HP Janče zašel tudi Tilen Holynski

Naslednji reli slovenskega državnega prvenstva bo Rally Velenje 15. junija.