Na avtoslalom na Ljubečni prijavljenih kar 90 tekmovalcev

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prvi letošnji avtoslalom pripravljajo to nedeljo na avtopoligonu na Ljubečni. Med stožci se bo v spretnostni vožnji preizkusilo kar 90 tekmovalcev, kolikor se jih je že prijavilo s predprijavami. Organizatorji iz AMD Šempeter jih pričakujejo še nekaj več, saj bodo prijave sprejemali tudi na dan tekmovanja. Svojo lanskoletno zmago bo skušal ubraniti Dragan Gajič. Na […]

Prvi letošnji avtoslalom pripravljajo to nedeljo na avtopoligonu na Ljubečni. Med stožci se bo v spretnostni vožnji preizkusilo kar 90 tekmovalcev, kolikor se jih je že prijavilo s predprijavami. Organizatorji iz AMD Šempeter jih pričakujejo še nekaj več, saj bodo prijave sprejemali tudi na dan tekmovanja. Svojo lanskoletno zmago bo skušal ubraniti Dragan Gajič. Na startu bodo obiskovalci videli tudi najboljše voznike avtoslalomov v Avstriji, med njimi bo Patrick Mayer, lanskoletni prvak v svojem razredu na tekmovanju Slalom Race Cup. Poleg atraktivnih voženj tekmovalcev bo pozornost zagotovo pritegnilo električno vozilo Dacia Sandero dijakov Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko na Šolskem centru Celje. Med pavzo bodo poskrbeli za predstavitvene vožnje po poligonu, gledalcem pa bodo omogočili, da se bodo popeljali z njimi.

Med tekmovalci bo Patrick Mayer, lanskoletni prvak v svojem razredu na tekmovanju Slalom Race Cup

Med tekmovalci bo Patrick Mayer, lanskoletni prvak v svojem razredu na tekmovanju Slalom Race Cup

Da so avtoslalomi med slovenskimi vozniki težko pričakovani, dokazuje množična udeležba voznikov z vseh koncev Slovenije, ki se jim pridružijo kolegi iz tujine. Če štejemo glede na število prijavljenih slovenskih voznikov, veljajo avtoslalomi na Ljubečni (in tudi na Ivarčkem jezeru) za najbolj zasedene avtomobilistične dirkaške prireditve pri nas.

Ker se lahko na tekmovanje prijavijo tudi “vsakdanji” vozniki z veljavnim vozniškim dovoljenjem in tehnično izpravnim vozilom, velja avtoslalom za enega najcenejših avto-moto športov. “Bistvo tovrstnih tekmovanj je v tem, da skušamo voznikom omogočiti varno sproščanje adrenalina na zavarovani progi. S tem preizkusijo svoje spretnosti v vožnji, ozaveščamo jih tudi o pomenu varne vožnje v cestnem prometu na sploh,” je povedal predsednik AMD Šempeter Saša Friedrich.

Na Ljubečni bodo tudi letos z novo postavitvijo stožcev nekoliko osvežili progo, ki bo voznikom pravi izziv

Na Ljubečni bodo tudi letos z novo postavitvijo stožcev nekoliko osvežili progo, ki bo voznikom pravi izziv

Prijave in verifikacija tekmovalcev bodo potekale do 7.30 ure, tekmovanje pa se bo pričelo ob 8.30 uri, priznanja bodo podelili predvidoma ob 18. uri.