MXGP: Italija postregla z zanimivo dirko in točkami za Gerčarja

Motociklizem, Šport

Na deseti od letošnjih osemnajstih dirk prvenstva MXGP je Klemen Gerčar na stezi v Maggiori (Italija) ponovno obakrat prišel do točk. Za njih se je moral kar dobro potruditi, a jeklena volja in predvsem vedno več izkušenj mu omogočajo, da ostaja na poti, ki si jo je zadal pred začetkom sezone. V prvi vožnji je […]

Na deseti od letošnjih osemnajstih dirk prvenstva MXGP je Klemen Gerčar na stezi v Maggiori (Italija) ponovno obakrat prišel do točk. Za njih se je moral kar dobro potruditi, a jeklena volja in predvsem vedno več izkušenj mu omogočajo, da ostaja na poti, ki si jo je zadal pred začetkom sezone. V prvi vožnji je bil namreč 20., v drugi 18.

»Lahko sem zadovoljen s celim koncem tedna. Ni bilo lahko, iskal sem prave nastavitve vzmetenja, ki pa nikakor ni hotelo ‘ubogati’. Po kvalifikacijah mi ni ravno najbolje kazalo, a dirke je le dirka. Na prvi sem štartal bolj iz začelja, moral sem se precej potruditi, da sem prišel med dobitnike točk, saj je bilo obilo gneče, proti koncu pa sem imel še malo krize, a sem tudi to solidno obvladal. V drugi vožnji mi je šlo že bolje, predvsem start je bil bolj optimalen, prišel sem že na 15. mesto, potem pa sem si vseeno privoščil nekaj manjših napak. Naj ponovim motocikel ni bil ravno optimalno nastavljen, imel sem veliko dela z njim in s samim seboj, zato so nove točke še toliko več vredne,« je po dirki povedal Klemen. S tem je bero točk povečal na 26.

Gerčar: "Skupaj za Gajserjem lahko pokaževa, da Slovenci premoremo odlične motokrosiste"

Gerčar je v Italiji vsoto svojih zbranih točk povišal na 26

Naslednja dirka bo na sporedu 22. junija v Nemčiji na stezi Teutschenthal pri Halleju.

MXGP, Italija (Maggiora)

Prva vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 34:47,796
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +4,109
3. Frossard (Fra, Kawasaki) +10,121

20. Klemen Gerčar (Slo, Honda) -1 krog

Druga vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 34:39,495
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +4,774
3. Strijbos (Bel, Suzuki) +5,986

18. Klemen Gerčar (Slo, Honda) -1 krog

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 443
2. Desalle 405
3. Van Horebeek 402

26. Gerčar 26