Motoristi za motoriste 2015

Motociklizem

Zavarovalnica Triglav je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem poskrbela za varnejši vstop v novo motoristično sezono. Več kot 150 ljubiteljev motociklov in motoristov je na prvem letošnjem izobraževalno-dobrodelnem dogodku »Motoristi za motoriste« osvežilo vozniško znanje in preizkusilo sposobnosti v različnih kritičnih situacijah. Z napotki o pravilnem ravnanju v prometu so jim pomagali tudi motoristi […]

Zavarovalnica Triglav je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem poskrbela za varnejši vstop v novo motoristično sezono. Več kot 150 ljubiteljev motociklov in motoristov je na prvem letošnjem izobraževalno-dobrodelnem dogodku »Motoristi za motoriste« osvežilo vozniško znanje in preizkusilo sposobnosti v različnih kritičnih situacijah.

Z napotki o pravilnem ravnanju v prometu so jim pomagali tudi motoristi policisti in reševalci. Prav tem je Zavarovalnica Triglav s finančno pomočjo znova pomagala pri nakupu motoristične in reševalne opreme. Zaradi izjemnega zanimanja bo tovrstni dogodek znova organiziran v nedeljo, 14. junija 2015.

Sončni dnevi in prijetne temperature vsako leto na ceste zvabijo ljubitelje motorjev, začetek motoristične sezone pa je za marsikaterega motorista izziv. Preden se prvič odpravijo na pot, morajo poskrbeti za brezhibnost svojega motocikla (menjavo motornega in zavornega olja, pnevmatik, pogonske verige), pregledati in urediti kombinezon in čelado, začeti z načrti nove poti ter hkrati dejavno spremljati vremenska gibanja in napovedi, da bodo uspeli ujeti sončne dneve. Vsako odmikanje načrtov vzbuja nejevoljo in povečuje nestrpnost, vse to pa vpliva na psihofizično pripravljenost. Za to po besedah mednarodnega inštruktorja AMZS Centra varne vožnje Braneta Legana poskrbijo tovrstne delavnice varne vožnje. »Delavnice so izjemno pomembne za vse, ki se po dolgi zimi odpravijo na ceste, saj voznikom pomagajo priti do želene motociklistične forme, s tem pa pripomorejo k večji preudarnosti med vožnjo.«

Skupaj za varnost

Varnosti v cestnem prometu veliko pozornosti namenja tudi Zavarovalnica Triglav, ki z različnimi preventivnimi akcijami pomaga k večji ozaveščenosti in previdnosti vseh udeležencev v prometu. Med njimi so tudi motoristi reševalci, ki s hitro odzivnostjo na kraj nesreče največkrat prispejo prvi – navadno kar pet minut pred reševalnim vozilom, kar pomeni za kar 50 odstotkov večjo možnost preživetja ponesrečenca. Za svoje delo poleg strokovne usposobljenosti potrebujejo tudi ustrezno tehnično opremo. »Njihovega plemenitega dela se zavedamo tudi v Zavarovalnici Triglav, zato smo letos že drugič prispevali sredstva za nakup motoristične in medicinske opreme Zdravstvenemu domu Maribor, Koper in Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana,« je pojasnila Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za marketing Zavarovalnice Triglav.

Poligon varne vožnje

Pred odhodom na poletno potepanje z motorjem se je na prvem letošnjem izobraževalno-dobrodelnem dogodku na poligonu na Vranskem več kot 150 udeležencev preizkusilo v upravljanju motocikla, vožnji v ovinku z usmerjanjem pogleda, zaviranju v sili in vožnji s TRIAL motorji. Prav tako so vozniki z zanimanjem prisluhnili nasvetom motoristov reševalcev o izvajanju prve pomoči, motoristov policistov o vožnji v skladu s cestnoprometnimi predpisi ter inštruktorjem o pomenu izbire prave zaščitne obleke, čelade in pnevmatik ter o uporabi zračnih blazin za motoriste.

Zaradi velikega zanimanja bo Zavarovalnica Triglav v nedeljo, 14. junija 2015, v AMZS Centru varne vožnje Vransko ponovno organizirala dogodek, na katerem se bodo lahko motoristi udeležili brezplačnih delavnic varne vožnje in tako poskrbeli za večjo varnost v prometu.

Koristne vsebine in nasveti

5 nasvetov za varen začetek motoristične sezone

  1. Pred začetkom motoristične sezone je treba najljubšega jeklenega konjička pravilno opremiti.
  2. Za udobje na motorju izkušeni motoristi veliko pozornost posvečajo izbiri prave obleke.
  3. Eden od čarov motorizma je druženje na izletih, da pa bo vožnja varna in vsem v veselje, se je treba nanjo dobro pripraviti.
  4. Prtljaga na motorju lahko marsikomu povzroča sive lase. Pomembno je vedeti, kako na motorju razporediti prtljago, kaj gre kam in kaj pomeni dovoljena obremenitev.
  5. Udeležite se naslednje brezplačne delavnice varne vožnje na Vranskem. Spremljajte Vse bo v redu in se pravočasno prijavite.