MotoGP bo spremljal ta BMW M2 Safety Car

Motociklizem, MotoGP, Zanimivosti

Vodstvo MotoGPja in BMW devizija M sta sporočila, da bo na motociklističnih tekmovanjih novo varnostno vozilo BMW M2 Safety Car.  Letos je verjetno pri bavarcih M2 vozilo, ki je najbolj pričakovano, saj vzbuja največ emocij, tako pri različici za serijsko prodajo kot pri tej različici M2 Safety Car, ki ima mimogrede 365 konjev in pospešek 4,4 sekunde do 100 […]

novi motogp safety car bmw m2

Vodstvo MotoGPja in BMW devizija M sta sporočila, da bo na motociklističnih tekmovanjih novo varnostno vozilo BMW M2 Safety Car. 

Letos je verjetno pri bavarcih M2 vozilo, ki je najbolj pričakovano, saj vzbuja največ emocij, tako pri različici za serijsko prodajo kot pri tej različici M2 Safety Car, ki ima mimogrede 365 konjev in pospešek 4,4 sekunde do 100 km/h.

Sodelovanje BMW z organizatorji MotoGPja traja neprekinjeno že od leta 1999, za predelavo tega modela pa so pri BMWju potrebovali 10 tednov. Seveda kot se spodobi za dirkalnik Safety Car ima Recaro sedeže, nekatere elemente iz lahkih ogljikovih vlaken, karbonsko keramične zavore, pnevmatike Michelin Cup 2 ter aerodinamične spremembe in dodatke.

Čeprav upamo, da čim manjkrat a novi Safety Car bomo lahko na pisti videli čez dober mesec dni (20. marca) v Katarju.