V Celju svetovni prvak v MX Klemen Gerčar

Motociklizem, Šport

Motokrosist Klemen Gerčar je pred kratkim navdušil z izjemnim uspehom, na zadnji dirki je na Slovaškem zadržal skupno vodstvo in postal svetovni prvak v motokrosu.

Motokrosist Klemen Gerčar je pred kratkim navdušil z izjemnim uspehom, na zadnji dirki je na Slovaškem zadržal skupno vodstvo in postal svetovni prvak v motokrosu. Še ves navdušen od zmage je danes obiskal MOS. Obiskovalci so se lahko z njim srečali na razstavnem prostoru podjetja Makita, ki na MOS predstavlja orodja za profesionalce, ki zadostijo njihovim potrebam pri delu v različnih okoljih.

Klemen Gerčar 2013 svetovni prvakZ Makito, ki je pred dvema letoma v Slovenijo preselila sedež podjetja za celotno jugovzhodno regijo, je športnik začel sodelovati na začetku letošnje sezone. Gerčar bi bil vesel še večje podpore širše javnosti, saj pravi, da je motokros drag šport, ki si ga sam ne more privoščiti. »Upam, da bodo v njem priložnost prepoznala tudi druga podjetja,« je povedal. »Že od malega, ko sem začel voziti motokros, sem sanjal, da bi bil svetovni prvak. Dolgo časa sem delal za to, letos mi je končno uspelo,« je navdušen Gerčar, ki že snuje nove načrte. Do konca sezone želi še petič osvojiti državno prvenstvo, zatem pa se z reprezentanco dobro uvrstiti na Pokalu narodov. Na sprehodu po sejmišču je največ športnikove pozornosti razumljivo pritegnil Adrenalinski&Outdoor park.