MOL prevzema tudi na Češkem

Aktualno

Skupina MOL je prevzela Bohemia Realty in Pap Oil Cerpaci Stanice, ki upravljata mrežo bencinskih servisov pod znamko Pap Oil na Češkem. Akvizicija vključuje 124 bencinskih servisov po vsej državi. Investicija predstavlja povečanje prisotnosti mednarodne…

Skupina MOL je prevzela Bohemia Realty in Pap Oil Cerpaci Stanice, ki upravljata mrežo bencinskih servisov pod znamko Pap Oil na Češkem.
 

Akvizicija vključuje 124 bencinskih servisov po vsej državi.  

3D94065A-C737-11E1-A3F0-281566B94067Investicija predstavlja povečanje prisotnosti mednarodne energetske družbe MOL na Češkem. Obenem bo povečala tržni delež v maloprodaji in hkrati s povečevanjem grosistične prodaje ustvarjala sinergijske učinke pri oskrbi z energenti na Češkem. Bencinski servisi Skupine MOL bodo poleg razširitve trga zagotavljali potrošnikom tudi boljšo izbiro kakovostnih goriv v državi.  
 
Skupina MOL je bila prisotna na češkem trgu goriv zgolj z družbo Slovnaft Češka, ki se ukvarja z upravljanjem bencinskih servisov in veleprodajo naftnih derivatov. Slovnaft Češka ima v lasti petindvajset bencinskih servisov pod to znamko, kar predstavlja 0,7-odstotni tržni delež, medtem ko veleprodaja zajema 18-odstotni tržni delež na Češkem. 
 
Tako bo po uspešno zaključeni transakciji Skupina MOL upravljala 149 bencinskih servisov po vsej državi in z njimi dosegala 5-odstotni maloprodajni tržni delež. S tem je postala peti največji oskrbovalec pri prodaji goriv na drobno. Skupina MOL načrtuje še naprej razvijati svojo dejavnost z organsko rastjo ter s širitvijo obstoječega portfelja, po možnosti tudi z novimi prevzemi. Za to srednjeročno obdobje si je MOL zadal cilj doseči 10-odstotni tržni delež na področju maloprodaje na Češkem.
 
Celoten prevzem bo zaključen, ko bo zanj ustrezno dovoljenje izdal tudi češki urad za varstvo konkurence.