Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet 2012

Aktualno

Chevrolet že šesto leto zapored pripravlja organizacijo mednarodnega natečaja »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«. Natečaj bo letos potekal v štirih kategorijah, in sicer moda, upodabljajoče umetnosti, fotografija in video.

Chevrolet že šesto leto zapored pripravlja organizacijo mednarodnega natečaja »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«.

 
Natečaj bo letos potekal v štirih kategorijah, in sicer moda, upodabljajoče umetnosti, fotografija in video. Na nacionalni ravni se je konkurenca v letošnjem letu močno okrepila, saj sodelujejo študentje kar štirih visokih šol in fakultet: Visoka šola za dizajn, Naravoslovnotehniška fakulteta, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje ter Visoka šola za umetnost.
 
Chevrolet WTCC 2008Chevrolet je konec januarja zaključilo z zbiranjem prijav visokih šol in fakultet, katerih študenti bodo sodelovali na natečaju »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«. Natečaj letos obeležuje že šesto obletnico. V tako kratkem času je postal vseevropski, saj je v letu 2011 sodelovalo kar 22 držav s 155 prijavljenimi fakultetami in 552 oddanimi deli študentov. Poleg razširjenega obsega prijavljenih fakultet, in posledično tudi študentov, je natečaj povečal nagradni sklad namenjen zmagovalnim delom, tako na nacionalni kot na evropski ravni.
 
Rdeča nit natečaja je to leto duh optimizma in vseh priložnosti, ki jih ponuja življenje. Kreativni izziv študentom tako predstavlja občutek priložnosti, poln energije in navdiha, ki vodi korak bližje boljšemu življenju. Skozi umetnostna dela, ki jih bodo prijavili študenti, bo ta kreativna ideja dobila številne interpretacije v obliki modnih oblačil, fotografij, videa in upodabljajočih umetnosti. 
 
Na nacionalni ravni bo zmagovalna dela izbrala žirija, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki in priznane medijske osebnosti s področij, ki jih natečaj razpisuje. Zmagovalna dela vseh štirih kategorij na nacionalni ravni se bodo julija 2012 pomerila še z evropsko konkurenco. Zmagovalci na mednarodnem nivoju bodo imeli priložnost sodelovati z izkušenimi strokovnjaki iz njihove stroke in si tako pridobili prve profesionalne delovne izkušnje. 
 
V preteklosti so slovenski študenti na evropski ravni že dosegali zavidljive rezultate. Leta 2008 je Adi Šumič, študent Visoke šole za dizajn, osvojil prvo nagrado v kategoriji »upodabljajoče umetnosti«. Zmagovalno delo je bilo realizirano kot poslikava dirkalnega avtomobila Chevrolet, na prvenstvu WTCC (World Touring Car Championships).