Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!

Aktualno, Zanimivosti

Chevrolet je v sredo, 15. junija 2011, že peto leto zapored organiziral mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer je v kategoriji »Moda« s svojimi kreacijami sodelovalo osem študentov Visoke šole za dizajn. Strokovna žirija…

Chevrolet je v sredo, 15. junija 2011, že peto leto zapored organiziral mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer je v kategoriji »Moda« s svojimi kreacijami sodelovalo osem študentov Visoke šole za dizajn. Strokovna žirija je med predstavljenimi kreacijami dodelila tretje mesto Lari Sgerm in drugo mesto Karmen Koren. Zmagovalno kreacijo letošnjega natečaja pa je ustvaril študent Nenad Nenadić.

 
001963D4-9807-11E0-9D09-814165B94067Predstavitev kreacij je potekala v kavarni Sputnik, kjer so manekenke strokovni žiriji in izbranim povabljencem predstavile osem kreacij. Dogodek je povezovala simpatična Ula Furlan, ki je s svojim modnim slogom in karizmo velik zgled mladim modnim navdušencem. 
 
Chevrolet letos praznuje 100. obletnico in temu primerna je bila tudi tematika natečaja, ki je s svojim retro pridihom vklopila v časovni stroj in nas popeljala skozi različna obdobja mode in avtomobilizma. Na natečaju smo bili priča kreacijam, ki so doživele preporod vintage stila s primesjo sodobnega oblikovanja. Vsaki kreaciji posebej pa so piko na i dodajale značilnosti blagovne znamke Chevrolet, iz katerih so oblikovalci črpali navdih.
 
Pod tekmovalne kreacije letošnjega natečaja so se podpisali študenti Visoke šole za dizajn: Lara Sgerm, Julia Kaja Hrovat, Karmen Koren, Nenad Nenadić, Saša Krhen, Anita Höchtl, Romana Stojnšek in Iva Katalenič. Njihovo delo pa je ocenjevalo strokovno oko osemčlanske žirije, katero so sestavljali: Aljoša Bagola (kreativni direktor Pristopa), Nada Matičič (dekanja Visoke šole za dizajn), Aleš Čakš (urednik modnega magazina Trendi), Jelena Proković (modna oblikovalka), Matevž Faganel (modni oblikovalec), Alenka Birk (modna urednica magazina Modna), Nina Jagodic (modna stilistka) in Zvonimir Stanojević (Chevrolet marketing manager za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino).
 
Predsednica žirije natečaja je bila mednarodno uveljavljena modna kreatorka Jelena Proković, ki nam je takoj po zaključenem ocenjevanju in predaji glasov zaupala kako je zadovoljna s kreacijami in zmagovalcem: »Žirija je imela resnično težko nalogo. Z mojega stališča je nekoliko primanjkovalo drznosti mladih kreatorjev in želim si, da bi bodoče generacije stopile korak naprej in si upale več. Zadovoljna sem, da se je žirija enotno odločila glede zmagovalne kreacije in preostalih dveh, ki sta prav tako prejeli nagradi. Zmagovalec Nenand Nenadić je s svojo kreacijo resnično izstopal. Dejansko je bila to edina obleka, ki je v celoti odgovorila temi letošnjega natečaja, ki jo je zaznamovala brezčasnost. Njegova kreacija je poleg retro elementa elegantna, drzna, zanimiva, kombinira minimalizem z avantgardnostjo in daje velik poudarek asimetriji. Želim mu veliko uspeha na njegovi nadaljnji poti med priznane modne oblikovalce«.
 
Nenand Nenadić, zmagovalec je povedal: »Presrečen sem, da mi je uspelo osvojiti prvo mesto, saj sem na dogodek prišel brez pričakovanj. V kreaciji sem na eni strani zajel tradicijo in dolgoletno zgodovino blagovne znamke Chevrolet, na drugi strani pa dodal njegovo dojemljivost do sprememb, spremljanje trga in novosti. Zgodbe izdelka tako nisem črpal v enem avtomobilu, ampak v celotni ideji blagovne znamke Chevrolet. V končno podobo oblačila sem vključil tudi lahkost gibanja z razlogom, ker sem v preteklosti sam imel priložnost voziti Chevrolet. Na natečaj sem se prijavil, ker je dobra odskočna deska, preko katere lahko pridem v stik s tujino. Vesel sem, da tako pomembno podjetje kot je Chevrolet, podpira mlade in kreativne ljudi na večih področjih«.
 
V preteklosti so študenti Visoke šole za dizajn dosegali že zavidljive rezultate, tudi na evropski ravni. Leta 2008 je namreč Adi Šumič osvojil prvo nagrado v kategoriji »Grafični dizajn«. Prav tako tudi letošnjemu zmagovalcu ekipa Chevrolet želi veliko sreče na mednarodnem tekmovanju, ki bo potekalo poleti, slavnostna prireditev in razglasitev evropskega zmagovalca pa bo jeseni 2011.  
 
Več informacij o natečaju “Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!” na spletnih straneh: www.youngcreativechevrolet.eu in www.facebook.com/youngcreativechevrolet.
 
6721A5AA-9807-11E0-A2ED-814165B94067