Mivka na Finskem Gerčarju dovolila le eno točko

Motociklizem, Šport

Trinajsta dirka letošnje sezone MXGP je bila za Klemena Gerčarja precej naporna. Vožnja na mivki mu ni ravno pisana na kožo, zato je z eno novo osvojeno točko vseeno zadovoljen. Mivka Klemenu ne ustreza preveč, zato že pred dirko ni bil najbolj optimističen. »Sobota je bila dobra, na kvalifikacijah sem bil osemnajsti. V nedeljo sem na […]

Trinajsta dirka letošnje sezone MXGP je bila za Klemena Gerčarja precej naporna. Vožnja na mivki mu ni ravno pisana na kožo, zato je z eno novo osvojeno točko vseeno zadovoljen.

Mivka Klemenu ne ustreza preveč, zato že pred dirko ni bil najbolj optimističen. »Sobota je bila dobra, na kvalifikacijah sem bil osemnajsti. V nedeljo sem na prostem treningu preizkušal nekaj stvari in pri tem padel, a na srečo ni bilo nič hujšega. Prva vožnja je bila kar solidna, sicer pa višje od 20. mesta nisem mogel. V drugi sem imel več težav. Enostavno mi je šlo vse narobe. Bila je dirka, na katero bi najraje kar pozabil, a ne smem, ker je spet pokazala, da moram za vožnjo na mivki izboljšati še veliko stvari. Sicer sem z 21. mestom le za las zgrešil novo točko, a to je le slaba tolažba. Več si zato obetam od naslednje dirke, ki bo na sporedu čez 14 dni na Češkem, ker je tam podlaga taka, ki mi ustreza,« je povedal Klemen Gerčar.

"KG62"

“KG62”

Naslednja dirka MXGP je tako na sporedu 27. julija v Loketu na Češkem.

MXGP, Finska (Hyvinkään)
Prva vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 35:02,155
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +7,878
3. Frossard (Fra, Kawasaki) +11,988

20. Gerčar (Slo, Honda) -1 krog

Druga vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 35:36,408
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +22,277
3. Simpson (VB, KTM) +28,140

21. Gerčar (Slo, Honda) -2 kroga

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 577
2. Van Horebeek 515
3. Desalle 470

29. Gerčar 31