Mitsubishi si je pred Saturnusom zlizal rane

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Rajko Žakelj in njegov sovoznik Blaž Selan sta bila nesojena zmagovalca uvodnega relija državnega prvenstva v Avstriji, a zdaj sta že pripravljena na najpomembnejši reli na slovenskih tleh. Tradicionalni Saturnus konec tedna prinaša 11 hitrostnih preizkušenj v širši okolici Ljubljane. Toda še preden se bo reli Saturnus začel, je moral Rajko Žakelj nazaj spet usposobiti […]

Rajko Žakelj in njegov sovoznik Blaž Selan sta bila nesojena zmagovalca uvodnega relija državnega prvenstva v Avstriji, a zdaj sta že pripravljena na najpomembnejši reli na slovenskih tleh. Tradicionalni Saturnus konec tedna prinaša 11 hitrostnih preizkušenj v širši okolici Ljubljane.

Toda še preden se bo reli Saturnus začel, je moral Rajko Žakelj nazaj spet usposobiti svojega mitsubishi lancerja EVO9. V zaključku zahtevnega relija Lavanttal v Avstriji je namreč še komaj zdržal vse napore, zato je bila njegova tehnika pred Saturnusom deležna precejšnje pozornosti.

zakelj usodna strast 2013 reli hella saturnus

“Zamenjati je bilo treba diferencial, ležaje in številne manjše podrobnosti, ki trpijo na težkih dvodnevnih relijih. Popravili smo tudi turbinski polnilnik, ki na prvem reliju ni deloval brezhibno. Zato upam, da bo imel lancer tokrat še več moči in da se bom tudi sam za volanom še bolje odrezal. Saturnus zagotovo prinaša dodaten motiv vsem dirkačem. Čaka nas težka dirka, ki bo imela letos tudi veliko povsem novih kilometrov,” je pred relijem dejal Žakelj.

Saturnus se bo v petek popoldne začel s kratko hitrostno preizkušnjo v Stožicah. V soboto sledi šest hitrostnih preizkušenj, ki so že znane iz prejšnjih let, v nedeljo pa še štiri (dve različni) povsem nove. Nova trasa Saturnusa predstavlja dobro tretjino vseh dirkaških kilometrov, zato neznank za dirkače letos ne bo manjkalo.