MINI Rally popestritev konca avgusta

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Britansko veleposlaništvo se bo jutri, 30. avgusta 2013, s šestčlansko ekipo pod vodstvom veleposlanika Andrewja Pagea udeležilo relija MINI Rally 2013.

Britansko veleposlaništvo se bo jutri, 30. avgusta 2013, s šestčlansko ekipo pod vodstvom veleposlanika Andrewja Pagea udeležilo relija MINI Rally 2013.

Ob 9.31 se bo kot prva ekipa podalo na tri-etapno preizkušnjo od Ljubljane do Lipice in prek Zemona do Bleda. Še prej pa bo veleposlanik Page pred mestno hišo v Ljubljani nagovoril udeležence tekmovanja. Na zaključni prireditvi bo veleposlanik skupaj z organizatorjem tekmovanja Primožem Lemežem in direktorjem BMW Slovenia Lotharjem Schupetom organizaciji Anina zvezdica predal kupon za nakup obstojne hrane v vrednosti zbranih donacij.

jezero_miniVeleposlanik je ob tem povedal: »MINI Rally bo dih jemajoč prikaz zmogljivosti klasične britanske avtomobilske znamke MINI. Zahvaljujoč našemu partnerstvu s skupino BMW Slovenija se z našim GREAT Britain minijem vozim po Sloveniji že vse poletje. Komaj čakam, da ga bom zdaj lahko preizkusil še na bolj zahtevnem terenu in v tekmovalnem okolju. Veseli me tudi, da bomo s pomočjo relija naredili tudi nekaj dobrega – z zbranimi donacijami bomo namreč nakupili obstojno hrano za Anino zvezdico.« MINI Rally organizira S Rally s podporo skupine BMW Slovenija in Britanskega veleposlaništva. Reli se bo začel ob 9. uri zjutraj pred Mestno hišo v Ljubljani, zaključna prireditev pa ob 19. uri na Golf igrišču Bled.

Vsaka ekipa na reliju bo štela 6 članov. Vsaka ekipa ima en tekmovalni avto (2 osebi) in spremljevalni avto (4 osebe). Člani ekipe se na poti zamenjajo po etapah. Udeležencem relija se ne bo potrebno soočiti samo z vožnjo, uspešno bodo morali izpolniti tudi ne-vozniške naloge. Te so zaenkrat še skrivnost, a nedvomno bodo zabavne, hkrati pa ne preveč enostavne.

Malce o znamki MINI

mini 100 let 2013MINI je zagledal luč sveta kot dvojček. 26. avgusta 1959 je British Motor Corporation (BMC) predstavil rezultate svojih prizadevanj za razvoj novega revolucionarnega majhnega avtomobila. Javnosti ni bil predstavljen samo en, ampak kar dva modela: Morris MINI-Minor in Austin Seven. Danes vsakdo ve, katero ime je poželo vso slavo. MINI predstavlja edinstveno premium blagovno znamko z nepremagljivo karizmo in izvrstno kvaliteto proizvoda. Pri znamki MINI gre za izraz aktivnega in spontanega življenjskega sloga, s pristnim “navdušenjem” do blagovne znamke MINI.

Za uvoz vozil MINI v Slovenijo skrbi BMW Group Slovenija. Poleg tega imamo v Sloveniji tudi tri pooblaščene trgovce z vozili MINI. 18. novembra bo v sklopu praznovanja 107. obletnice rojstva Sir Aleca Issigonisa, ki je ustvaril prvo vozilo MINI, potekala tudi premierna predstavitev novega MINI. Predstavitev kot tudi poklon ustvarjalcu klasičnega vozila MINI bo potekala v tovarni MINI v Oxfordu.

Na družabnih omrežjih Instagram, Facebook in Twitter boste lahko jutri – petek, 30. avgust 2013 – spremljali dogajanje live s pomočjo hashtaga #MINIRally.