MINI postavil rekord za najdaljši seznam želja Božičku

Aktualno

MINI je postavil svetovni rekord, ki ga je potrdil Guinness World Records za najdaljši seznam želja, ki je bil dostavljen Božičku. Projekt MINI na obisk k Božičku je omogočil podjetju, da postavi Guinnessov svetovni rekord, in sicer s 75.954 željami, ki predstavljajo največje število želja.

MINI je postavil svetovni rekord, ki ga je potrdil Guinness World Records za najdaljši seznam želja, ki je bil dostavljen Božičku.
 

510AF686-403A-11E2-A7D5-E7A465B94067Projekt MINI na obisk k Božičku je omogočil podjetju MINI, da postavi Guinnessov svetovni rekord, in sicer s 75.954 željami, ki predstavljajo največje število želja, kar jih je kdaj prejel Božiček. Predaja najdaljšega seznama želja na svetu (3.798,5 metrov) neposredno v roke Božička je potekala na Božičkovi pošti v Rovaniemi. Seznam želja je vseboval združene želje od začetka do konca seznama, uporabljen pa je bil posebni papir, ki ima najmanjši možni vpliv na okolje.
 
Konvoj osmih vozil MINI je prepotoval Evropo in nadaljeval pot proti območju polarnega kroga, da je Božičku dostavil pisma z božičnimi željami otrok in odraslih iz vsega sveta.
 
Za postavitev svetovnega rekorda je MINI angažiral skupno 16 držav, v katerih je potekalo zbiranje želja: Nemčija, Italija, Velika Britanija, Portugalska, Belgija, Bolgarija, Grčija, Poljska, Slovenija, Republika Češka, Madžarska, Romunija, Slovaška, Rusija, Združene države Amerike in Singapur.
 
V soboto, 24. novembra, je družina MINI izpred sedeža BMW Group v Münchnu odpotovala proti mestu Rovaniemi. Na poti, ki je obsegala več kot 3.500 km, je družina MINI potovala skozi nekatera izmed najlepših evropskih mest, kot sta Kopenhagen in Stockholm, kjer se je zbiranje želja nadaljevalo.
 
Zelo poseben gost na dogodku: Rauno Aaltonen
 
Ob prihodu družine MINI na cilj je te pričakal še en zelo poseben gost: Rauno Aaltonen. Finski voznik je pokazal svoj izjemen talent za volanom novega MINI Paceman in za mednarodni tisk demonstriral doživetje vožnje po ledu MINI Ice Driving Experience. Rauno Aaltonen je leta 1965 zmagal na evropskem prvenstvu v reliju in, zahvaljujoč svojemu neprekosljivemu slogu vožnje in inteligentni izbiri pnevmatik, zmagal na zgodovinskem reliju Monte Carlo leta 1967 za volanom klasičnega Mini. Rauna Aaltonena imenujejo tudi “Leteči Finec” in “Profesor relija”, v svoji karieri pa je prejel izjemno število nagrad, nazivov in časti.
 
Za izvedbo dogodka MINI na obisk k Božičku je lahko podjetje MINI računalo na sodelovanje mesta Rovaniemi, “Uradnega domačega kraja Božička” in “Srca Laponske”. Mesto Rovaniemi se nahaja na 66. vzporedniku znotraj polarnega kroga ter je približno 800 km oddaljeno od Helsinkov in 2.600 km od severnega tečaja. Mesto leži med hribovjem Ounasvaara in Kokalovaara, na sotočju reke Kemijoki in njenega pritoka Ounasjoki. Za ime “Rovaniemi” se pogosto sklepa, da je laponskega izvora, saj v samijskem jeziku “roavvi” pomeni gozdnati hrib, medtem ko v finskem jeziku “rova” pomeni “kup kamenja” ali “skala”. Glavno mesto Laponske je resnično čarobno. Dejansko je mogoče v mestu Rovaniemi vsak dan v letu srečati Božička, ne glede na dejstvo, da božič praznujemo samo enkrat na leto.