MINI na obisk k Božičku

Aktualno

Konvoj vozil MINI, ki potuje do Božičkove vasi Rovaniemi v območju polarnega kroga, bo Božičku dostavil pisma z božičnimi željami otrok in odraslih iz celega sveta. Sočasno se bo MINI potegoval za uradni Guinnessov svetovni rekord, s tem da bo skušal Božičku izročiti najdaljši seznam želja.

Konvoj vozil MINI, ki potuje do Božičkove vasi Rovaniemi v območju polarnega kroga, bo Božičku dostavil pisma z božičnimi željami otrok in odraslih iz celega sveta.
 

Sočasno se bo MINI potegoval za uradni Guinnessov svetovni rekord, s tem da bo skušal Božičku izročiti najdaljši seznam želja.

7523FD6C-66A9-11E1-B9AB-B74F66B94067

Za postavitev svetovnega rekorda je MINI angažiral skupno 16 trgov, kar zajema toliko držav, da bo osupnilo tudi samega Božička, ki zagotovo ve veliko o svetovnih turnejah.
Trgi EU, ki sodelujejo v tem projektu, so Nemčija, Italija, Velika Britanija, Portugalska, Belgija, Bolgarija, Grčija, Poljska, Slovenija, Republika Češka, Madžarska, Romunija in Slovaška. Izven evropskih meja se bodo dogodku pridružili tudi trgi držav, kot so Rusija, Združene države Amerike in Singapur.
 
V soboto, 24. novembra, se bo družina MINI izpred sedeža BMW Group v Münchnu odpravila na “enosmerno pot” proti vasici Rovaniemi. 3000 km dolgo potovanje bo potekalo skozi nekatera najlepša evropska mesta, kot sta Kopenhagen in Stockholm.
 
Modeli MINI, ki sodelujejo na tej turneji, so MINI Clubman s svojo značilno veliko prostornino za prevoz tovora, MINI Countryman s svojimi kvalitetami za vožnjo po brezpotju, MINI Hatchback, izvirnik gokart občutka, MINI Coupé, MINI Roadster in MINI Cabrio.
 
Novi MINI Paceman, najnovejša pridobitev v družini MINI, bo naštetim modelom MINI izrekel dobrodošlico ob prihodu v vas Rovaniemi. S svojo močno osebnostjo nudi MINI Paceman inovativno kombinacijo športnega in ekstrovertiranega dizajna. Gre za prvo izvedbo Sports Activity Coupé v kompaktnem premium segmentu, ki izžareva edinstven značaj. MINI Paceman je sedma karoserijska izvedba v družini modelov MINI.
 
Zelo poseben gost na dogodku
 
Ob prihodu modelov MINI na cilj bo te pričakal še en zelo poseben gost: Rauno Aaltonen, zmagovalec zgodovinskega relija Monte Carlo leta 1967 na krovu klasičnega Mini. Rauno bo na severnem polarnem krogu demonstriral svoj neprenosljiv talent za volanom novega MINI Paceman.