MINI Coupé in MINI Roadster

Zanimivosti

Posamezna dvosedežna športnika MINI Coupé in MINI Roadster bosta skupaj končala svojo kariero, kot je bilo načrtovano. S tem korakom britanski proizvajalec premium avtomobilov nadaljuje s spremembo generacije v svojem programu modelov vozil in s spremembo na področju proizvodnje vozil v tovarni v Oxfordu. Novi petvratni MINI zdaj tam proizvajajo s sedmimi različicami motorjev, prav […]

Posamezna dvosedežna športnika MINI Coupé in MINI Roadster bosta skupaj končala svojo kariero, kot je bilo načrtovano. S tem korakom britanski proizvajalec premium avtomobilov nadaljuje s spremembo generacije v svojem programu modelov vozil in s spremembo na področju proizvodnje vozil v tovarni v Oxfordu.

Novi petvratni MINI zdaj tam proizvajajo s sedmimi različicami motorjev, prav tako kot tudi novi trivratni MINI.

mini-roadster-and-mini-coup

MINI Coupé je bil prvotno uveden na trg na progi ”Zeleni pekel”, novi model vozila je doživel svojo svetovno premiero na 24-urni dirki na Nürburgring Nordschleife, tik pred svojim nastopom na frankfurtskem Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2011. MINI John Cooper Works Coupé Endurance se je lotil izziva z odliko, pri čemer je poudaril tako športne lastnosti kot tudi zanesljivost prvega dvosedežnega avtomobila v modelni liniji vozil MINI. Vse od takrat je MINI Coupé zagotavljal razburljiv in intenziven občutek gokarta s svojimi zmogljivimi motorji, posebno nastavitvijo vzmetenja, nizkim težiščem in zadnjim spojlerjem, ki se samodejno razširi pri visokih hitrostih.

Nova generacija modelov vozil prav tako zagotavlja občutek MINI, ki je zaščitni znak znamke, v vse večji raznolikosti. Tako kot novi trivratni MINI (kombinirana poraba goriva: 5,7–3,4 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 133–89 g/km) tudi novi petvratni MINI (kombinirana poraba goriva: 5,9–3,5 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 136–92 g/km) ponuja možnost izbire štirih bencinskih in treh dizelskih motorjev, ki zagotavljajo obseg izhodne moči od 55 kW/75 KM do 141 kW/192 KM. Najnovejši dodatek je izredno športno vozilo MINI John Cooper Works (kombinirana poraba goriva: 6,7 l/100 km, kombinirane emisije CO2: 155 g/km), ki s svojim 4-valjnim turbo motorjem proizvede najvišjo izhodno moč, kar jo je bilo mogoče kdaj videti v enem izmed modelov vozil serijske proizvodnje blagovne znamke, kar 170 kW/231 KM.

Medtem pa v tovarni vozil MINI v Oxfordu še naprej proizvajajo jamstvo užitka v vožnji pod milim nebom. MINI Convertible je na voljo v treh bencinskih in dveh dizelskih različicah motorja, prav tako pa je še vedno v igri tudi MINI John Cooper Works Convertible.