Milijon kilometrov s Škodo Fabio

Aktualno, Zanimivosti

ŠKODA Fabia z 1,9-litrskim TDI-motorjem z močjo 74 kW (101 KM), izdelana leta 2000, je dosegla milijon kilometrov! Njen lastnik, Peter Kirchhoff, iz mesta Sprockhövel blizu Wuppertala.

Skoda Fabia 1 million

ŠKODA Fabia z 1,9-litrskim TDI-motorjem z močjo 74 kW (101 KM), izdelana leta 2000, je dosegla milijon kilometrov! Njen lastnik, Peter Kirchhoff, iz mesta Sprockhövel blizu Wuppertala, je ta trenutek dolgo časa načrtoval vse do zadnje podrobnosti: včeraj je s svojo Fabio prispel do Škodinega muzeja v Mladi Boleslav. Z veliko natančnostjo se je na števcu prevoženih kilometrov prikazala magična številka 999.999. Na zgodovinskem kraju so Kirchhoffa pozdravili Škodini predstavniki ter mu čestitali, z njim pa so bučno slavili tudi številni nemški ljubitelji češke znamke, ki so ga spremljali na poti.

Skoda Fabia 1 million

»Skupaj s Petrom Kirchhoffom se veselimo tega velikega dosežka. Hkrati smo zelo ponosni, da je ta rezultat dosegel s Škodinim vozilom. To je najboljši dokaz kakovosti in zanesljivosti naših avtomobilov,« je povedal dr. Martin Hrdlicka, predstavnik oddelka za tehnični razvoj pri družbi ŠKODA AUTO a.s. Hrdlicka je sodeloval pri zasnovi prve generacije Škode Fabie. »Fabia je veliko pozornosti vzbudila že ob svoji predstavitvi na frankfurtskem avtomobilskem salonu leta 1999,« je dodal. »Istega leta smo z njo prvič osvojili nagrado Zlati volan. Za nas je bila to potrditev, da smo s Fabio zadeli v polno.«

Skoda Fabia 1 million

Ta podatek, soglasne pohvale v medijih, dostopna cena 18.798 nekdanjih nemških mark in naslov najboljšega vozila v svojem razredu po zavarovalniških kriterijih so prepričali Petra Kirchhoffa, da se je odločil za nakup. 3. julija 2000 je prejel ključe svoje srebrne Škode Fabie. »Ko sem jo prevzel, je bila na števcu prevoženih kilometrov prikazana številka enajst,« se spominja Peter Kirchhoff. Od takrat naprej je diplomant ekonomije beležil vsak kilometer in vsak cent, ki ga je porabil za avto. »Takrat se mi niti sanjalo ni, da bo moj avto dosegel številko milijon – in to natanko 13 let po nakupu,« smeje razloži. Zaradi njegove dosledne evidence je celotna življenjska doba vozila natančno dokumentirana. Družba ŠKODA AUTO Gemany je bila s Petrom Kirchhoffom redno v stiku od leta 2005, ko je poslal prvo pismo uredništvu revije Extratour, ki vse od takrat poroča o vsakem njegovem rekordu.

Skoda Fabia 1 million

Peter Kirchhoff je s svojo Fabio mejo 500.000 kilometrov dosegel julija 2007. V tistih sedmih letih je bila Fabia njegova zanesljiva partnerica: »Celo po prevoženih pol milijona kilometrov je imel avto še vedno svojo prvo izpušno cev,« je povedal Kirchhoff. »Nikoli me ni skrbelo, da s tem avtomobilom ne bi uspešno opravil tehničnega pregleda! Okvare? Ne v tem avtu!«