Mercedesova poletna osveživev

Aktualno, Novosti, Top

Mercedes-Benz za poletje pripravlja osvežitev motorne palete za roadster SL. Ta bo pridobil dva nova motorja, ki ustrezata normam Euro 6. Poletje je pravi čas za nakup avtomobila z odprto streho. Zato ni čudno, da novosti prihajajo ravno poleti. Mercedesov kultni model SL bo tako od aprila 2014 na voljo z novim motorjem SL 400. […]

Mercedes-Benz za poletje pripravlja osvežitev motorne palete za roadster SL. Ta bo pridobil dva nova motorja, ki ustrezata normam Euro 6.

Poletje je pravi čas za nakup avtomobila z odprto streho. Zato ni čudno, da novosti prihajajo ravno poleti. Mercedesov kultni model SL bo tako od aprila 2014 na voljo z novim motorjem SL 400. To je naslednik modela SL 350. Avtomobil bo opremljen s 7G tronic plus menjalnikom in 333 “konjskih moči”. Kombinirana poraba bo znašala 7,3 – 7,7 l/100 km. Avtomobil ustreza emisijskemu razredu Euro 6. Povečali so tudi navor, ki je odslej 480 Nm.

Prostornina motorja ostaja pod 3 litri, do 100 km/h pa vas bo zapeljal v pičlih 5,2 sekunde.

Prostornina motorja ostaja pod 3 litri, do 100 km/h pa vas bo zapeljal v pičlih 5,2 sekunde.

Izboljšan je tudi motor v modelu SL 63 AMG. Ta odpravlja Performance AMG paket, saj so izboljšave iz tega paketa na voljo že v osnovni opremi. Na voljo je nov AMG drivers paket, ki dodaja pokrov motorja iz ogljikovih vlaken. Tudi da motor ustreza standardu Euro 6.