Mercedesov konkurent BMW X6

Aktualno, Novosti

Mercedes-Benz združuje športni značaj kupeja in privlačno robustnost terenca v novi razred GLE coupe. S svojo izrazito podobo, športno mrežo hladilnika in značilnimi športnimi potezami nakazuje sorodstvo z najbolj športnimi modeli Mercedes-Benz. Premierno je na voljo tudi novi menjalnik 9G-TRONIC v kombinaciji s štirikolesnim pogonom. GLE Coupe dopolnjuje uspešno paleto kupejev Mercedes-Benz, ki obsegajo poleg […]

Mercedes-Benz združuje športni značaj kupeja in privlačno robustnost terenca v novi razred GLE coupe. S svojo izrazito podobo, športno mrežo hladilnika in značilnimi športnimi potezami nakazuje sorodstvo z najbolj športnimi modeli Mercedes-Benz. Premierno je na voljo tudi novi menjalnik 9G-TRONIC v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

GLE Coupe dopolnjuje uspešno paleto kupejev Mercedes-Benz, ki obsegajo poleg klasičnih C, E in S še štirivratna modela CLS in CLA. Športne linije, izjemne vozne lastnosti in značilni elementi, ki jih poznamo iz najprestižnejših kupejev, omogočajo, da se voznik kljub višjemu položaju sedenja v avtomobilu počuti športno. Za to poskrbi tudi izpušni sistem, ki je navdih dobil v najšportnejših modelih AMG.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

Brezhibna tehnika in novi sistemi za športnejšo vožnjo

V novem GLE Coupe je na voljo novi 9G-TRONIC devet stopensjkega avtomatskega menjalnika, ki je združljiv tudi z najnaprednejšim sistemom štirikolesnega pogona 4 MATIC. Menjalnik navdušuje z odlično odzivnostjo in skrbi za nizko porabo goriva. Nov je tudi način delovanja štirikolesnega pogona DYNAMIC SELECT. Poleg pogonske konfiguracije je na novo zasnovan tudi sistem zračnega vzmetenja AIRMATIC, ki svoje delovanje prilagaja glede na hitrost vožnje, kot volanskega obroča, senzorjev ESP in zavor. Nadzotna enota tako brezstopenjsko blaži vsako kolo posebej in omogoča izjemno športno vožnjo ali poskrbi za popolno udobje.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

Široka paleta motorjev z močjo od 190kW (258 KM) do 270kW (367 KM)

GLE Coupe poleg privlačne zunanje oblike za katero je zaslužen Robert Lešnik, vsebuje tudi asistenčne sisteme, ki jih poznamo iz razredov C, E in S. Osnovni dizelski motor 350 d 4MATIC razvije 190kW (258 KM) in ponuja največji navor kar 620 Nm pri 1600 vrtljajih na minuto. Bencinski GLE 400 je opremljen z novim V6 biturbo motorjem z močjo 245 kW (333 KM). Impresivno zunanjo podobo poudarjajo 20 palčna platišča s pnevmatikami 275/50 R20. Vrh ponudbe ob predstavitvi predstavlja model GLE 450 AMG z V6 bitrubo motorjem z močjo kar 270 kW (367 KM), ki je serijsko opremljen s paketom AMG in zračnim vzmetenjem AIRMATIC, ki vozilo ob višji hitrosti samodejno zniža.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

GLE pričenja nov sistem oznak pri Mercedes-Benz

GLE Coupe premierno tudi začenja novo sistematiko označevanja vozil. Sistem temelji na temeljnih modelih A, B, C, E in S. Terenska vozila bodo imela v prihodnje prvi dve črki »GL«. »G« predstavlja terenska vozila, katerih začetnik je prav kultni razred G. Črka »L« se nenehno pojavlja skozi zgodovino znamke in je črka povezovanja, ki omogoča lažjo izgovorjavo. Poznamo jo iz legendarnega modela SL in novejših CLS in CLA. Tretja črka se navezuje na enega izmed temeljnih modelov in omogoča enostavno povezovanje. GLK bo tako postal GLC, ker je predstavnik v razredu C. Razred M bo nadomestil GLE, GL bo GLS. Različice motorjev bodo po novem označene z malimi črkami.