Mercedes razkril karavansko različico razreda C

Aktualno, Novosti

Z novim karavanom razreda C Mercedes-Benz postopno osvežuje razred C. Septembra bo karavan tudi na voljo kupcem. Oblikovno se avtomobil nanaša na limuzino, zadek je skladen z novo generacijo vozil Mercedes-Benz. Notranjost je poznana po limuzinski različici. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Tudi tipke na volanu so prečiščene in upravljanje je enostavnejše. […]

Različica Exclusive in Avantgarde

Z novim karavanom razreda C Mercedes-Benz postopno osvežuje razred C. Septembra bo karavan tudi na voljo kupcem. Oblikovno se avtomobil nanaša na limuzino, zadek je skladen z novo generacijo vozil Mercedes-Benz.

Notranjost Mercedes-Benz C 200 BlueTEC

Notranjost Mercedes-Benz C 200 BlueTEC

Notranjost je poznana po limuzinski različici. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Tudi tipke na volanu so prečiščene in upravljanje je enostavnejše. Merilnika sta tokrat dva, med njima pa je res velikanski zaslon. Na njem si lahko ogledamo delovanje asistenčnih sistemov, potovalnega računalnika,… Vse to v res dodelani grafični podobi, ki močno spominja na izdelke Apple. Glavni zaslon je tokrat nameščen na vrh sredinske konzole in ne skriva podobnosti z iPadom. Tokrat je resolucija res izvrstna in tudi velikost zaslona je največja v razredu. Tudi sam upravljanje je po novem možno tudi s pomočjo touch ploščice v sredinski konzoli. Izbrani materiali so zgodba zase. Sploh, če izberete paket Exclusive, ki je ustvarjen za najbolj zahtevne kupce. Tudi pri osnovnem paketu so detajli in stikala obrobljeni z aluminijem. Plastike je res malo in še tista je izbrana. Počutje za volanom je res izvrstno. Premierno je pri Mercedesu tudi head-up display, ki prikazuje pomembne podatke na vetrobransko steklo. Projekcijo se da zelo prilagajati in izgleda res, kot bi bila projecirana na cesto. Dolgo smo čakali na to novost, ampak izpeljali so jo res vrhunsko.

Različica Exclusive in Avantgarde

Različica Exclusive in Avantgarde

Potniki lahko uživajo v zares vrhunskih materialih. Masivno sredinsko konzolo sestavljajo trije okrogli zračniki, ekran za multimedijo ter konzola za upravljanje na dotik. Proti doplačilu je možno naročiti ambientalno osvetlitev in paket AIR BALANCE, ki poskrbi za popolno prezračevanje avtomobila. Pomembne informacije se lahko prikazujejo na opcijskem head-up displayu, s tem pa se zagotavlja večja zbranost voznika, saj mu ni potrebno odvračati pogleda s ceste. V kolikor je vozilo opremljeno s COMAND Online, meri sredinski zaslon 21,33 cm. COMAND Online omogoča digitalni TV in radio sprejem, avtomatsko zaznavanje prometnih zastojev (zahvaljujoč Live traffic Information data), prepoznavanje prometnih znakov, vgrajeno dostopno točko za sprejem wi-fija in govorno upravljanje LINGUATRONIC. Stranka se lahko odloči tudi za vrhunski sistem zvočnikov Burmester.

To je že četrta generacija karavana razreda C. Tokratna generacija sledi modernim trendom v tem avtomobilskem razredu. V primerjavi s predhodnikom ima za 80 milimetrov povečano medosno razdaljo (2840mm), tudi dolžina je 96 milimetrov daljša. Potnikom na zadnji klopi je na voljo 45 milimetrov več prostora za noge kot v predhodniku. Povečala se je tudi prostornina prtljažnega prostora. Ponuja od 490 litrov pa vse do 1510 litrov. Zadnja klop je deljiva v razmerju 40:20:20.