Mercedes-AMG GT

Aktualno, Novosti

Mercedes-Benz je predstavil novi model AMG GT, ki napoveduje oster boj na področju športnih vozil. Športnik prvič tudi nosi oznako Mercedes-AMG in ne Mercedes-Benz. S tem želi vodstvo Daimlerja še posebej izpostaviti blagovno znamko AMG.  Novi AMG GT je precej neposreden odgovor na Porsche 911 in cilja na vse ljubitelje športnih avtomobilov. Da bo v […]

Po SLS-u prihaja novi model AMG GT

Mercedes-Benz je predstavil novi model AMG GT, ki napoveduje oster boj na področju športnih vozil. Športnik prvič tudi nosi oznako Mercedes-AMG in ne Mercedes-Benz. S tem želi vodstvo Daimlerja še posebej izpostaviti blagovno znamko AMG. 

Po SLS-u prihaja novi model AMG GT

Po SLS-u prihaja novi model AMG GT (foto: NetCarShow.com)

Novi AMG GT je precej neposreden odgovor na Porsche 911 in cilja na vse ljubitelje športnih avtomobilov. Da bo v Stuttgartu še posebej vroče, so avtomobil pri AMG-ju opremili s povsem novim 4,0-litrskim agregatom, ki AMG GT do 100 km/h pospeši v 4 sekundah. Različica AMG GT S ima kar 510 konjskih moči in še za dve desetinki boljši pospešek. Najvišja hitrost znaša vrtoglavih 311 km/h.

Notranjost je postala pravi letalski cockpit.

Notranjost je postala pravi letalski cockpit (foto: NetCarShot.com)

AMG GT je krajši in višji od legendarnega SLS-a. S 4,5 metra dolžine in 1540 kg ima odlično porazdelitev mase v razmerju 47:53. Za užitke so vgrajene najnovejše tehnologije kot sta AMG Ride Control in AMG dynamic plus za uravnavanje podvozja in moči.

Legendarna krilna vrata ostajajo rezervirana za SLS

Legendarna krilna vrata ostajajo rezervirana za SLS (foto: NetCarShow.com)

Kakšna bo cena bomo izvedeli kmalu. Sladokusci, športni navdušenci in zvezde so že v pričakovnju.