Mednarodni motor leta 2012

Aktualno

BMW Group zopet stopa na najvišjo stopničko kot najuspešnejši proizvajalec avtomobilov na uglednem mednarodnem tekmovanju avtomobilskih motorjev. Nepremagljivi večkratni prvaki in uspešni novinci so BMW ponovno zagotovili premoč.

BMW Group zopet stopa na najvišjo stopničko kot najuspešnejši proizvajalec avtomobilov na uglednem mednarodnem tekmovanju avtomobilskih motorjev.
 

Nepremagljivi večkratni prvaki in uspešni novinci so BMW Group ponovno zagotovili premoč na tekmovanju Mednarodni motor leta 2012.
 
Kvartet dobitnikov nagrad sestavljata dva štirivaljna motorja, vrstni šestvaljnik in osemvaljnik. Z zlatom se je odela 1,6-litrska turbinska pogonska enota v MINI John Cooper S, štirivaljni motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo, ki poleg drugih modelov poganja tudi novi BMW 328i, vrstni šestvaljnik z M TwinPower Turbo v BMW serije 1 M Coupé in V8 pod pokrovom BMW M3.
 
20A1C0CA-C29E-11E1-8AAA-D64165B94067
 
Letošnje zmagovalce je izbral mednarodni odbor ocenjevalcev, ki ga je sestavljalo 76 novinarjev s področja avtomobilizma iz 36 držav. Nagrade Motor leta 2012 so podelili na sejmu Engine Expo v Stuttgartu.
 
S temi zadnjimi priznanji BMW Group nadaljuje svoj zmagovalni niz na osrednjem svetovnem tekmovanju avtomobilskih motorjev. S svojim izjemnim razvojnim znanjem na tem področju je BMW Group od leta 1999 uspelo zbrati že 50 posameznih in skupnih zmag na tekmovanju Mednarodni motor leta. Leta 2012 pa so motorji različnih dimenzij, ki so bili izdelani za modele BMW in MINI, zopet dominirali v številnih kategorijah delovne prostornine. Še več, spekter razpona moči je med zadnjimi zmagovalci resnično neverjeten, vse od 135 kW (184 KM) pa do 309 KW (420 KM).