Mazdino vozlišče za jugovzhodno Evropo

Aktualno, Zanimivosti

Mazda s sedežem podjetja v Celovcu ustvari zavidljivih 70 milijonov evrov prometa letno samo z nadomestnimi deli. Skupno 458 mazdinih pooblaščenih trgovcev in serviserjev v petnajstih državah regije se z nadomestnimi deli oskrbuje ekspresno, z nočno dostavo. Ne glede na to…

Mazda ne ustvarja prometa le s prodajo vozil.

Mazda CSEE (Central & SouthEast Europe) s  sedežem podjetja v Celovcu ustvari zavidljivih 70 milijonov evrov prometa letno samo z nadomestnimi deli. Skupno 458 mazdinih pooblaščenih trgovcev in serviserjev v petnajstih državah regije se z nadomestnimi deli oskrbuje ekspresno, z nočno dostavo. Ne glede na to ali govorimo o bližnjem Beljaku, Dunaju, Ljubljani, Pragi, ali Rimu  – vsaka razglednica potrebuje dlje do cilja kot Mazdini oljni filtri, odbijači, senzorji…

CC3211DE-4B4B-11E2-BF4F-E7A465B94067

F33BFD62-4B4B-11E2-B74D-E7A465B94067Od nedavno so dostavne poti še krajše. Mazdini nadomestni deli tako ne potujejo več preko centralnega evropskega skladišča v Bruslju, ampak pridejo sedaj z ladjo iz Japonske v Trst, od tam pa s kamioni v regionalno skladišče v Celovcu in naprej  k pooblaščenim trgovcem in serviserjem v regiji.
 
Ta poteza ima številne prednosti. S prevzemom blaga v Trstu in takojšnjim prevozom v regijsko skladišče v Celovcu je prihranjenih letno 170 kamionskih prevozov na relaciji Bruselj – Celovec. 200.000 km manj prevoženih kilometrov letno pomeni tudi ustrezno manjši ogljični odtis,  ki je dodaten Mazdin prispevek ohranjanja okolja.
 
V skladišču nadomestnih delov v Celovcu se na 7.000 m2 površine nahaja za skupno 4,5 milijonov evrov blaga. Od 110 zaposlenih pri Mazda CSEE jih skoraj polovica dela v skladišču in logistiki. V vsakem trenutku je mogoče izpolniti 96 % vseh naročil, ki se nato preko noči dostavijo do pooblaščenih trgovcev in servisov. Trenutno oskrbuje Mazda iz Celovca skupno 15 držav v regiji – Avstrijo, Italijo, Češko republiko, Slovaško, Madžarsko, Slovenijo, Hrvaško, Romunijo, Bolgarijo, Srbijo, Črno goro, Bosno, Makedonijo, Albanijo in Moldavijo.
 
04472A00-4B4C-11E2-A14D-E7A465B94067
 
Trenutno se recimo v Celovcu pripravljajo za prihod nove Mazde6 na trg. Police visokoregalnega skladišča se polnijo z nadomestnimi deli in dodatno opremo, namenjeno za tekoč začetek prodaje tega novega avtomobila. V Mazdinem šolskem centru in delavnicah pa se že usposabljajo serviserji. V polnem teku je tudi e-Learning – spletno šolanje v obliki interaktivnih tečajev.