Mazdin novi CX-5

Aktualno

Prvi Mazdin avtomobil nove generacije s tehnologijo SKYACTIV in oblikovalskim jezikom KODO bo CX-5, ki bo premierno predstavljena na letošnjem septembrskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Bazira na konceptu minagi.

92D76AF0-6B15-11E0-9D7E-383E65B94067Mazda Motor Corporation je naznanila, da bo novemu kompaktnemu športnemu avtomobilu ime mazda CX-5. Model serijske proizvodnje bo temeljil na konceptnem vozilu MINAGI, ki je bilo predstavljeno na letošnjem marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi in bo na ogled tudi na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku, ki svoja vrata odpira 20. aprila 2011. 

 
Mazda CX-5 bo prvi serijski avtomobil z novim oblikovanjem KODO (»Duša gibanja«), ki je bilo premierno predstavljeno lani v konceptnem vozilu SHINARI ob novi tehnologiji SKYACTIV, ki vključuje novo generacijo motorjev, menjalnikov, karoserije in podvozja. mazda CX-5 se bo priključila Mazdini paleti nove generacije vozil leta 2012.
 
Mazda CX-5 predstavlja novo kompaktno športno terensko vozilo segmenta, ki vključuje tudi mazdo CX-7 in v Evropi manj poznano mazdo CX-9. 
 
Mazda CX-5 bo premierno predstavljena na letošnjem septembrskem mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Spodaj v posnetku minagi.