Mazda svojo mehiško tovarno razširila

Aktualno

Mazda Motor Corporation je napovedala, da bo v svoji novi avtomobilski tovarni v Mehiki, Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V. (MMMdM), postavila še tovarno motorjev.

Mazda Motor Corporation je napovedala, da bo v svoji novi avtomobilski tovarni v Mehiki, Mazda Motor Manufacturing de Mexico S.A. de C.V. (MMMdM), postavila še tovarno motorjev. MMMdM je skupna naložba Mazde in korporacije Sumitomo.

Nova tovarna bo proizvajala SKYACTIV motorje za vozila, ki se bodo izdelovala v MMMdM, kot sta Mazda3 in Mazda2. Kapaciteta bo 230.000 motorjev letno, pričetek obratovanja pa je predviden za oktober 2014. MMMdM bo v novo tovarno vložila 120 millijonov ameriških dolarjev in dodatno zaposlila okoli 100 delavcev.

nova Mazda3 2013Gradnja poslopij, kjer bo potekala izdelava vozil in motorjev je že končana. Začenjajo se priprave za začetek proizvodnje v zadnjem četrtletju poslovnega leta, ki se zaključuje z marcem 2014. Postavitev nove tovarne motorjev bo še okrepila Mazdin sistem izdelave tehnologij SKYACTIV. Poleg tega se z lokaliziranjem proizvodnje in večjo lokalno nabavo polizdelkov povečala odpornost Mazde na nihanja menjalnega tečaja. Predsednik in izvršni direktor v MMMdM Keiši Egava, komentira, »MMMdM bo imela osrednjo vlogo pri dobavi vozil v severno, srednjo in južno Ameriko. Veseli smo, da bomo lahko ojačali temelje za proizvodnjo avtomobilov in razširili okvir za proizvodnjo motorjev v Mehiki. Ob novih pridobitvah ostajamo zvesti prispevku za razvoj lokalne skupnosti in celotne mehiške avtomobilske industrije.«

Mazda načrtuje, da bo ob zaključku poslovnega leta marca 2016 izdelala 1,7 milijona vozil, od katerih jih bo 80 odstotkov uporabljalo SKYACTIV tehnologijo, kar zahteva ustrezno povečanje proizvodnih kapacitet za tehnologijo SKYACTIV.

Poleg MMMdM se SKYACTIV motorji že izdelujejo v matični tovarni v Hirošimi na Japonskem in v Changan Ford Mazda Engine Co. Na Kitajskem.

Mazdine dejavnosti v Mehiki

Dec 2004

Ustanovitev Mazda Motor de Mexico in vstop na mehiški trg

Jun 2011

Najava načrtov za proizvodnjo Mazdinih vozil v Mehiki

Sep 2011

Ustanovitev MMMdM skupaj s Sumitomo Corporation

Okt 2011

Postavitev temeljnega kamna za MMMdM

Jun 2012

Začetek šolanja za zaposlene MMMdM na Japonskem

Sep 2012

Seita Kanai, takrat  direktor in izvršni podpredsednik Mazde, imenovan za častnega konzula Združenih mehiških držav v Hirošimi

Nov 2012

Podpis pogodbe o kooperaciji in izdelavi vozil Toyota v MMMdM

Jan 2013

Najavljeno povečanje proizvodnih kapacitet na 230.000 enot letno

Apr 2013

Takaši Jamanuči, takrat direktor in predsednik uprave, predsednik in izvršni direktor Mazde, odlikovan z Medaljo azteškega orla