Mazda podprla naselitev gepardov v ZOO LJ

Aktualno, Zanimivosti

Živalski vrt Ljubljana je v sodelovanju z Mazda Motor Slovenija prvič v več kot šestdesetletni zgodovini naselil dva geparda. Novo domovanje ustreza evropskim normativom, nove pridobitve so se poleg strokovnih služb živalskega vrta najbolj razveselili obiskovalci.

Živalski vrt Ljubljana je v sodelovanju z Mazda Motor Slovenija prvič v več kot šestdesetletni zgodovini naselil dva geparda.

Sven in Svea

Sven in Svea

Novo domovanje ustreza evropskim normativom, nove pridobitve so se poleg strokovnih služb živalskega vrta najbolj razveselili obiskovalci, ki teh karizmatičnih živali, sicer doma v afriških savanah ter v jugovzhodni Aziji, v Ljubljani še niso imeli priložnost spoznati pobliže. Živali, Svea in Sven, prihajata s Švedske, kjer sta se pred skoraj dvema letoma skotila v leglu štirih mladičev. Po prihodu se veliki mački počutita dobro, nemudoma po nastanitvi sta tudi že zaužila prvi obrok.

Zdenka Ban Fischinger, direktorica ZOO Ljubljana je pospremila novo pridobitev za Živalski vrt Ljubljana in mesto: ”Ni večjega veselja, za direktorja in tudi za sodelavce živalskega vrta, kot je prihod nove živali. Če lahko govorimo o tako izjemni in karizmatični živali, kot je gepard, pa sta veselje in ponos še toliko večja. Poleg tega smo se s prihodom gepardov pridružili kolegom iz Evropske zveze živalskih vrtov in akvarijev pri gojenju in ohranjanju še ene ogrožene živalske vrste in s tem še okrepili naše naravovarstveno poslanstvo. Hvaležni smo tudi partnerju, podjetju Mazda Motor Slovenija, da nas je pri tem lepem projektu podprl.”

Svoje misli je strnil tudi Aleš Marguč, direktor Mazda Motor Slovenija: ”Sodelovanje z Živalskim vrtom Ljubljana ob prihodu nove Mazde6 je odlično spričevalo za sodelujoče v projektu, saj uteleša poanto blagovne znamke Mazda – kreativnost, spretnost in ekipni duh. Mazda se razvija z uresničevanjem svoje vizije, poslanstva in z naprednim programom družbene odgovornosti, zato smo izjemno ponosni, da smo lahko omogočili ta zgodovinski projekt.”

mazda6 2013 test

Mazda se je za podporo naselitvi gepardov odločila zato, ker so se oblikovalci nove Mazde6 pri snovanju tega odličnega in večkrat mednarodno nagrajenega avtomobila zgledovali po gibanju najhitrejše živali na svetu.