Mazda MX-5 bo tekmovala na znamenitih 24 ur Nürburgringa

Aktualno, Novosti

Za počastitev 25-letnice modela je Mazda Motor Corporation najavila, da bo skupaj z britanskim podjetjem JOTA Sport, ki pripravlja dirkalnik Mazda MX-5, nastopila na legendarni vzdržljivostni dirki 24 ur Nürburgringa, ki bo letos 21. in 22. junija. Podjetje JOTA Sport bo skrbelo tudi za logistiko in vodenje moštva med samim tekmovanjem. Med štirico dirkačev, ki […]

Mazda MX-5 bo tekmovala v kategoriji V3: NC soft-top, 2,0-litrski atmosferski motor, kategorija brez predelav

Za počastitev 25-letnice modela je Mazda Motor Corporation najavila, da bo skupaj z britanskim podjetjem JOTA Sport, ki pripravlja dirkalnik Mazda MX-5, nastopila na legendarni vzdržljivostni dirki 24 ur Nürburgringa, ki bo letos 21. in 22. junija.

Podjetje JOTA Sport bo skrbelo tudi za logistiko in vodenje moštva med samim tekmovanjem. Med štirico dirkačev, ki bodo sedli za volan Mazde MX-5 na legendarni dirki, bodo Stefan Johansson, ki se lahko že pohvali z zmago na 24 ur Le Mansa, Wolfgang Kaufmann, ki je tako rekoč zrastel na »Zelenem peklu«, Owen Mildenhall, britanski novinar, ki se je koval v številnih dirkaških serijah z Mazdo MX-5 v Angliji, in Teruaki Kato, zmagovalec japonskega prvenstva roadsterjev Party Race.

Mazda MX-5 bo tekmovala v kategoriji V3: NC soft-top, 2,0-litrski atmosferski motor, kategorija brez predelav

Mazda MX-5 bo tekmovala v kategoriji V3: NC soft-top, 2,0-litrski atmosferski motor, kategorija brez predelav

Mazda MX-5 ni le roadsterska ikona, ampak hkrati simbolizira Mazdino filozofijo razvoja in izdelave avtomobilov, ki stremi k nenehnemu zagotavljanju veselja do vožnje. Doslej je bilo izdelanih 940.000 Mazd MX-5, s čimer je roadster pristal tudi v Guinessovi knjigi rekordov kot najbolje prodajan dvosedežnik z odprto streho na svetu. Tekmovanje na 24 ur Nürburgringa, eni najpomembnejših vzdržljivostnih dirk, na katerih ne nastopajo le profesionalni vozniki, bo nov izziv za dokazovanje »Jinba Ittai« sinergije med avtomobilom in voznikom.

Mazda je pokrovitelj šol vožnje in aktivno sodeluje pri organizaciji tekmovanj, namenjenih širšemu krogu voznikov, s čimer želi ljubiteljem znamke približati športno vožnjo na varen način. Obenem želi obogatiti življenja voznikov Mazdinih avtomobilov in utrditi posebno vez med njimi in blagovno znamko Mazda.