Mazda3 v Tokiu z novimi pogoni

Aktualno, Saloni

Mazda bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu prikazala nedavno predstavljeno Mazdo3 nove generacije še z novimi načini pogona.

Mazda bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu prikazala nedavno  predstavljeno Mazdo3 nove generacije še z novimi načini pogona.

Novi model se tako ponuja kot »multi rešitev« za uporabo različnih goriv. Poleg že najavljenega SKYACTIV bencinskega hibrida (za japonski trg) in dizelskih motorjev, japonski proizvajalec prvič predstavlja  Mazda3 SKYACTIV-CNG Concept, ki za gorivo uporablja stisnjen zemeljski plin (CNG – Compessed Natural Gas).

Poleg modelov nove generacije, bodo prikazane Mazdine najnovejše tehnološke rešitve in smeri razvoja bodočih modelov. 43. Tokyo Motor Show bo odprl vrata za obiskovalce 23. novembra na razstavišču Tokyo Big Sight.

mazda3 moskva 2013Mazda3 je osrednji model v Mazdini prodajni paleti, saj predstavlja več kot trideset odstotkov celotne prodaje in je tretji model iz Mazdine nove generacije popolnoma na novo koncipiranih vozil. Mazda predstavlja novo Mazdo3 kot »multi rešitev« pri čemer je pomembno, da poleg možnosti za uporabo različnih energetskih virov, vsaka izvedenka zagotavlja nespremenjen užitek v vožnji. Še več, ne glede na vrsto goriva, vsi modeli v paleti Mazde3 uporabljajo  SKYACTIV motorje — dokaz o vsestranskosti tehnologije SKYACTIV.

SKYACTIV-CNG Concept je bil razvit zaradi povečanega povpraševanja po vozilih, ki za gorivo uporabljajo stisnjeni zemeljski plin. Deluje kot dual-fuel system, kar pomeni, da uporablja lahko bencin ali stisnjen zemeljski plin. Slednji potrebuje za zgorevanje višjo temperature in pritisk, kar pa SKYACTIV-G bencinski motor že ima in ga je zato možno prilagoditi z majhnimi spremembami.

Vozila z motorji na stisnjen zemeljski plin imajo okoli 20 odstotkov nižje izpuste v primerjavi z bencinskimi motorji enake prostornine.

Modeli SKYACTIV-HYBRID – naprodaj bodo zaenkrat samo na Japonskem – združujejo elektromotor s posebej za to prirejenim 2,0-litrskim SKYACTIV-G bencinskim motorjem. Omogočajo skoraj neuresničljivo: razveseljive vozne lastnosti ob izjemno nizki porabi goriva.

Mazda3 2013

V Tokiju bo na Mazdinem odru prostor tudi za Mazdo Atenza (Mazda6) ASV-5, opremljeno z varnostnimi sistemi bodočnosti. Eden od teh, kot prvi na svetu, omogoča avtomobilu, da preko samostojnega senzorja komunicira s cestnimi vozili, s čimer pomaga preprečevati trčenja in pomaga pri varnem toku prometa. 

Spisek eksponatov

Novi modeli Mazda3 Sport SKYACTIV-D 2.2 [2 vozili] Prodaja jan 2014
Mazda3 SKYACTIV-CNG Concept Svetovna premiera
Special Edition Mazda Demio (Mazda2) Prodaja dec 2013
Mazda Atenza (Mazda6) ASV-5 (Advanced Safety Vehicle)
Tržni modeli Mazda3 Sport (SKYACTIV-G 2.0 & 1.5) [3 vozila]; Mazda3 Hybrid (SKYACTIV-HYBRID) [2 vozili]; Mazda Atenza Sedan & Wagon (Mazda6) [2 vozili]; Mazda CX-5 [2 vozili]; Mazda Premacy (Mazda5); Mazda Biante Granz (vozilo za invalide); Mazda Roadster (MX-5); Mazda Flairwagon Custom micro-mini
Tehnološki eksponati Model notranjosti nove Mazde3, SKYACTIV-HYBRID motor, SKYACTIV-D 2.2 motor, itd.