Matej Žagar dvanajstič državni prvak

Motociklizem, Spidvej, Šport

V Krškem smo bili priča četrti, zaključni dirki letošnjega skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške za posameznike v spidveju. Matej Žagar, 30 letni član AMTK Ljubljana si je po pričakovanjih zagotovil še svoj dvanajsti zaporedni naslov najboljšega.

V Krškem smo bili priča četrti, zaključni dirki letošnjega skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške za posameznike v spidveju. Matej Žagar, 30 letni član AMTK Ljubljana si je po pričakovanjih zagotovil še svoj dvanajsti zaporedni naslov najboljšega na sončni strani Alp.

Prvo mesto na dirki v Krškem je sicer osvojil Jurica Pavlic (SK Unia Hrvaška), odlično drugo mesto pa si je privozil Žagar, kar je zaradi prednosti v skupnem seštevku zadostovalo za osvojitev naslova državnega prvaka. Na tretjo pa je stopil član klub ST Lendava Aleksander Čonda. Četrti v finalu je bil Matic Voldrih iz AMTK Ljubljana.

krsko croatia spidvej 2013 junij

V dvaindvajseti izvedbi slovenskega državnega prvenstva je pozicija našega edinega pravega profesionalca v tem športu ostala nespremenjena, skupno drugo mesto pa si je po treh letih ponovno privozil Aleksander Čonda, ki je od letos član ST Lendava. Prvič pa si je stopničke skupnega državnega prvenstva privozil Matic Voldrih. Član AMTK Ljubljana, ki mu z nasveti pomaga celo Žagar, je stopnjeval formo in tudi na mednarodnih dirkah dokazal, da se njegova forma in izkušnje povečujejo. Z malo sreče, več dirkami in pravimi motorji se lahko v naslednji sezoni tako zagotovo povzpne še višje. Še največ smole se je to leto držalo voznikov AMD Krško. Po tragediji Matije Duha in poškodbi Sama Kukovice, so tako prvič po sezoni 2005 ostali brez najboljšega med prvo trojico DP. Največ je k temu seveda prispeval prestop Čonde v Lendavo, zato že zdaj obljubljajo, da se bodo v prihodnji sezoni karte pomešale na novo in bo posavski spidvej ponovno na mestu, ki mu pripada.

»Tudi ta naslov mi pomeni enako veliko, kot vsi pred tem, saj se mi zdi dirkanje v državnem prvenstvu posebna čast, prav tako pa se zavedam, da so prav v tej konkurenci vsi še posebej srečni nad mojim skalpom,« je po dirki povedal Žagar in še dodal: »Dvanajst je lepa številka, a zagotovo ne zadnja, zato lahko povem le, da se ponovno vidimo in srečamo na stezi v prihodnji sezoni. Za nov cilj, še večjo številko!«

To je bila za AMD Krško tudi zadnja mini generalka pred največjim spektaklom letošnje bencinske športne sezone pri nas, saj se bodo sedmega septembra na stadionu Matije Gubca najboljši spidvejisti sveta z Matejem Žagarjem na čelu pomerili na dirki za VN Slovenije in ponovno pričarali vzdušje, ki smo ga nekaj let kar pogrešali na slovenskih stadionih.

Rezultati dirke:

  1. Pavlic Jurica (SK Unia Goričan Hrvaška) 15+3 točke
  2. Žagar Matej (AMTK Ljubljana) 14+2
  3. Čonda Aleksander (ST Lendava) 12+1
  4. Voldrih Matic (AMTK Ljubljana) 12+0
  5. Gregorič Maks (AMTK Ljubljana) 10
  6. Štojs Denis (AMD Krško) 10
  7. Ivačič Matic (AMD Krško) 9
  8. Radkovič Žiga (AMD Krško) 8
  9. Gappmaier Daniel (OAMTC Avstrija) 7
  10. Pečnik Jernej (AMTK Ljubljana) 6
  11. Bot Dalibor (ST Lendava) 4
  12. Cvetko Renato (SK Unia Goričan Hrvaška) 3
  13. Kovačič Žiga (AMD Krško) 3
  14. Remih Aljoša (AMD Krško) 3
  15. Vida Ladislav (ST Lendava) 3
  16. Nagy Patrik (MAMS Madžarska) 1

Končne točke v DP 2013:

1. ŽAGAR Matej (AMTK Ljubljana) 69

2. ČONDA Aleksander (ST Lendava) 54

3. VOLDRIH Matic (AMTK Ljubljana) 44

4. ŠTOJS Denis (AMD Krško) 36

5. GREGORIČ Maks AMTK Ljubljana 35

6. PEČNIK Jernej AMTK Ljubljana 31

7. RADKOVIČ Žiga AMD Krško 30

8. IVAČIČ Matic AMD Krško 25

9. KUKOVICA Samo AMD Krško 22

10. VIDA Ladislav ST Lendava 14

11. BOT Daliboor ST Lendava 14

12. REMIH Aljoša AMD Krško 8

13. KOVAČIČ Žiga AMD Krško 6