Maserati GranTurismo MC Stradale

Aktualno, Novosti

AC-Maranello auto, prodajni center vozil Ferrari in Maserati, predstavlja Maserati GranTurismo MC Stradale: najhitrejši, najlažji in najmočnejši med vsemi avtomobili Maserati. Ta dvosed združuje zahteve hitre in obenem varne vožnje…

203C69D0-8444-11E0-8BA1-646066B94067AC-Maranello auto, prodajni center vozil Ferrari in Maserati, predstavlja Maserati GranTurismo MC Stradale: najhitrejši, najlažji in najmočnejši med vsemi avtomobili Maserati. Ta dvosed združuje zahteve hitre in obenem varne vožnje s strastjo do dirkanja, njegova vodljivost in aerodinamičnost pa sta sad izkušenj družbe Maserati v njenih dirkalnih programih.

 

Izboljšave avtomobila zagotavljajo večjo aerodinamično učinkovitost, motor pa razvije več moči, ne da bi ob tem povečal porabo goriva. 4,7-litrski V8 agregat s 331 kW (450 KM) ima 7 kW (10 KM) več v primerjavi z modelom GranTurismo S in tudi navor 510 Nm je za 20 Nm večji. Dirkalni rodovnik avtomobila poudarja tudi izrazito zmanjšanje teže: 110 kg manj v primerjavi z modelom GranTurismo S pomeni, da ima avtomobil vsega 1.670 kg (lastna masa). GranTurismo MC Stradale z razmerjem 48 : 52 ohranja odlično razporeditev teže, ki je razpoznavni znak vseh avtomobilov Maserati in zagotavlja odlično vodljivost ter enakomerno obrabo pnevmatik. Napredna elektronika, uporabljena pri elektronsko krmiljenem menjalniku transaxle MC Race Shift, zmanjšuje čas, potreben za prestavljanje, na vsega 60 milisekund. Vzajemni učinek teh izboljšav je še bistveno krajši čas, ki ga Maserati GranTurismo MC Stradale potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h, to je 4,6 sekunde. Vozilo se ponaša z odlično vodljivostjo in lahko doseže hitrost nad 300 km/h.

Druge prepoznavne lastnosti avtomobila so še karbonsko-keramični zavorni diski Brembo®, pnevmatike, ki so jih namensko razvili pri Pirelliju, edinstven sistem vzmetenja in dirkalni sedeži iz karbonskih vlaken.

Razvoj avtomobila GranTurismo MC Stradale je upošteval točno določene zahteve kupcev modelov GranTurismo in GranTurismo S. Ti so namreč želeli avtomobil z vsemi lastnostmi dirkalnih modelov GT4 in Trofeo, ki bi bil istočasno primeren za vožnjo na cesti, torej tudi tako udoben in uporaben, kot so že obstoječi modeli.

Maserati GranTurismo MC Stradale pomeni tudi največji dosežek v preverjenem postopku združevanja tekmovalnih programov družbe Maserati in njihovih serijskih cestnih avtomobilov. Je tudi prvi Maserati v zgodovini, ki ima na preprosti armaturni plošči poleg načinov vožnje Auto in Sport na voljo še poseben način Race.

Tudi pri oblikovanju karoserije se je Maserati GranTurismo MC Stradale nekoliko zgledoval po dirkalniku Maserati GranTurismo MC v različicah Trofeo in GT4: odlikujejo ga nove oblike sprednjega odbijača in njegovega podaljška, pa tudi prtljažnika, sprednjih blatnikov, vzdolžnih nosilcev ter celo izpušne cevi in zadnjega odbijača. Njegov ekstremov poln značaj poudarja tudi varnostna kletka v kombinaciji s štiritočkovnim dirkalnim varnostnim pasom (na voljo kot dodatna oprema).

Maserati GranTurismo MC Stradale zasnovan tako, da je vožnja z njim preprosta, saj so v njem ohranjene vsa vodljivost, udobnost in stabilnost, ki so neločljivo povezane z modelom GranTurismo S. Živahnost in športni duh, ki sta značilna za avtomobil, so pri Maseratiju dosegli brez kakršnegakoli zmanjšanja udobja med vožnjo.

Maserati GranTurismo MC Stradale je na voljo od 195.300 EUR.