Marija Šarapova s svojo Panamero GTS

Aktualno, Novosti

Marija Šarapova, ambasadorka znamke Porsche, je ob obisku svojega rojstnega mesta Soči predstavila lastno interpretacijo izjemnega športnega avtomobila iz luksuznega segmenta.

Marija Šarapova, ambasadorka znamke Porsche, je ob obisku svojega rojstnega mesta Soči predstavila lastno interpretacijo izjemnega športnega avtomobila iz luksuznega segmenta: Porsche Panamera GTS “by Maria Sharapova”.

Ta edinstvena Panamera je impresiven primer tega, kako se serijski model z ekskluzivnimi individualnimi opcijami lahko spremeni v resnično edinstveno mojstrovino. Panamera GTS “by Maria Sharapova” prikazuje svobodo osebnega odločanja pri dizajnu, možnosti prilagajanja in neprekosljivo ekskluzivnost – to pa so značilni atributi, ki opisujejo tudi mednarodno teniško zvezdo.

marija sarapova in porsche panamera GTS 2014

“Razvoj in kreiranje čisto osebne Porsche Panamere je zelo vznemirljiva naloga, ki mi omogoča nov način razmišljanja o dizajnu in dopušča, da pride do izraza moj osebni okus. Sebe ne vidim le kot športnico, temveč tudi kot oblikovalko. Oblikovala sem že kolekcije luksuznih dodatkov, oblačil in celo sladkarij,” je povedala Šarapova, “nikoli pa nisem pričakovala, da bom dobila možnost, da v to svojo zbirko vključim tudi avto, in to kar Porscheja. To je genialno zlitje oblikovalskega sveta in avtomobilske personalizacije.” 

Predstavljeni model odlikujejo številne ekskluzivne opcije iz programa opreme Porsche Exclusive, ki z izbranimi elementi dopolnjujejo bogato ponudbo modificirane opreme za Porsche Panamero in izpolnjujejo tudi najbolj neobičajne želje kupcev.

Vsa oprema seveda ustreza zahtevam za kakovost in varnost, ki veljajo v družbi Porsche AG. Panameri GTS, ki je lakirana v beli barvi, dajejo športne zunanje poudarke črni glavni LED-žarometi, ki vključujejo sistem Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+), zatemnjene zadnje LED-luči, črne izstopne cevi športnega izpušnega sistema in 20-palčna platišča Panamera Sport v visokosijajni črni barvi. Od ekskluzivnih opcij za notranjost Porsche Panamere “by Maria Sharapova” velja omeniti razširjeni obseg usnjenega oblazinjenja z okrasnimi šivi v barvi crema in delno v temno sivi barvi. Številčnice instrumentov blestijo v enaki barvi kot karoserija (carrara bela), enako tudi avtomobilski ključ. Na sprednjih in zadnjih vzglavnikih je vtisnjen Porschejev grb, naslonom za roke na sredinski konzoli pa individualno noto daje ime modela “Panamera GTS”. Karbonski vstavki na vratnih pragovih nosijo individualne napise “Maria Sharapova”.

Porsche Panamero GTS poganja 4,8-litrski atmosferski V8-motor z močjo 324 kW (440 KM) pri 6.700 vrt./min. Z njim vozilo od 0 do 100 km/h pospeši v 4,4 sekunde in doseže končno hitrost 288 km/h.