Manjši garancijski zahtevki

Aktualno

Garancijski podatki podjetja kažejo, da uporabniki Fordovih osebnih in gospodarskih vozil uživajo v izboljšani ravni zanesljivosti. Po Fordovih ugotovitvah se je število garancijskih zahtevkov v Evropi v prvem četrtletju 2011 v primerjavi s…

Garancijski podatki podjetja kažejo, da uporabniki Fordovih osebnih in gospodarskih vozil uživajo v izboljšani ravni zanesljivosti.

527AED9A-5087-11E0-B30A-2C8D66B94067Po Fordovih ugotovitvah se je število garancijskih zahtevkov v Evropi v prvem četrtletju 2011 v primerjavi s prejšnjim letom zmanjšalo za 16 odstotkov. Zmanjšanje števila zahtevkov – v kombinaciji z znatnim izboljšanjem zanesljivosti pogonskih sklopov – je podjetju v istem obdobju pomagalo za 19 odstotkov zmanjšati stroške, povezane z garancijami.

Hkrati je bilo število Fordovih strank, ki so prijavile okvaro vozila na cesti, v prvem četrtletju 2011 za 24 odstotkov manjše kot v prvem četrtletju 2010.   

“Zanesljivost je nadvse pomembna za nas in to zmanjšanje števila garancijskih zahtevkov ob redkejših okvarah na cesti potrjuje, da izdelujemo najboljša vozila doslej,” je povedal Kevin O’Neill, podpredsednik za področje kakovosti pri Fordu Evropa. “To so odlične novice za naše stranke, ki dokazujejo, da se je obrestovala naša neumorna osredotočenost na kakovost.”

Leo Roeks, Fordov vodja globalne kakovosti na področju garancijskih izdatkov, je dodal: “Uvedli smo globalne najboljše prakse, vsak dan in v vsakem proizvodnem obratu pregledali vsako težavo, kar je neposredno povečalo zadovoljstvo uporabnikov. Zasnovali smo tudi evropski postopek za zmanjšanje števila garancijskih zahtevkov, ki nas hitreje opozarja na težave, in izboljšali garancijsko diagnostiko pri pooblaščenih serviserjih. Ta postopek zagotavlja znatno izboljšanje. Dejansko smo ga privzeli v Fordu na globalni ravni. Bistvena razlika je v hitrosti, s katero se odzovemo na vsako težavo.”

Vrhunske proizvodne tehnologije ter učinkoviti preizkusni in razvojni programi pomagajo zagotavljati stalno napredovanje.

“Za 24 odstotkov manjše število okvar Fordovih do dve leti starih vozil je izjemno pomembno,” je povedal Roeks. “Kot podjetje naredimo vse, kar je v naši moči, da strankam zagotovimo brezskrbno uporabo vozila. V primeru morebitne napake bomo naredili vse, da boste hitro in učinkovito nadaljevali svojo pot.”