Majhne napake Gerčarja stale več novih točk

Motociklizem, Šport

Štirinajsta dirka sezone MXGP na Češkem je Klemnu Gerčarju prinesla eno točko. Čeprav je od te dirke pričakoval veliko, je bila očitno želja prevelika, majhne napake pa so tekmeci takoj kaznovali. A s tem je Klemen bogatejši za nove izkušnje. »Dirka v Loketu je pokazala, da sem očitno pričakoval preveč, tako od steze kot tudi […]

Štirinajsta dirka sezone MXGP na Češkem je Klemnu Gerčarju prinesla eno točko. Čeprav je od te dirke pričakoval veliko, je bila očitno želja prevelika, majhne napake pa so tekmeci takoj kaznovali. A s tem je Klemen bogatejši za nove izkušnje.

»Dirka v Loketu je pokazala, da sem očitno pričakoval preveč, tako od steze kot tudi od samega sebe. Posebej v prvi vožnji, kjer je bilo kar preveč majhnih napak, saj sem do polovice dirke bil v ospredju in napadal za boljša mesta, a ob vsakem takem napadu so tekmeci za menoj izkoristili ponujeno priložnost. Enostavno sem pregorel v želji za čim boljšim rezultatom. A iz tega se moram kaj naučiti, da se moram v najbolj kritičnih trenutkih vzeti v roke in dirko v glavi začeti nova. Zato s prvo vožnjo nisem zadovoljen. V drugi je bilo že bolje. Sicer sem osvojil eno točko, a to vseeno ni tisto, kar sem si želel, čeprav ne smem biti preveč razočaran. Petnajsta dirka, ki bo na sporedu že naslednji konec tedna, pa bo verjetno ena najtežjih v celotnem letošnjem prvenstvu. Mivka v Belgiji bo zahtevala od nas vseh zelo veliko, zato bom tja odpotoval nekaj dni prej na treninge. Potrdil sem bom po najboljših močeh, predvsem pa se moram umiriti in zbrati,« je po dirki na Češkem povedal Klemen Gerčar.

Klemen Gerčar je na Češkem prišel do ene točke

Klemen Gerčar je na Češkem prišel do ene točke

Naslednja dirka MXGP bo torej na sporedu 3. avgusta v Lomellu v Belgiji.

MXGP, Češka (Loket)
Prva vožnja:
1. Strijbos (Bel, Suzuki) 33:50,286
2. Van Horebeek (Bel, Yamaha) +9,231
3. Cairoli (Ita, KTM) +16,050

25. Gerčar (Slo, Honda) -1 krog

Druga vožnja:
1. Van Horebeek (Bel, Yamaha) 35:16,829
2. Cairoli (Ita, KTM) +1,531
3. Strijbos (Bel, Suzuki) +1,840

20. Gerčar (Slo, Honda) +1:53,803

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 619
2. Van Horebeek 562
3. Desalle 484

29. Gerčar 32