Logarja čaka reli skrajnega oprijema in stranskih sil

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva, ki se bo konec tedna nadaljevalo z relijem Alpi Orientali v okolici Vidma, Boštjan Logar že nestrpno pričakuje. Škofjeločan je na reliju zadnjič vozil leta 2008, tokrat pa mu bo zapiske prvič bral novi sovoznik Darko Lah.

Nadaljevanje slovenskega državnega prvenstva, ki se bo konec tedna nadaljevalo z relijem Alpi Orientali v okolici Vidma, Boštjan Logar že nestrpno pričakuje.

 
Škofjeločan je na reliju zadnjič vozil leta 2008, tokrat pa mu bo zapiske prvič bral novi sovoznik Darko Lah. “To je eden vrhuncev sezone, čaka nas fizično zelo naporen reli,” napoveduje zmagovalec zadnjega relija v diviziji II.
 
59245754-F102-11E1-BE20-0E0966B94067
 
Reli Alpi Orientali spada med tehnične asfaltne relije. Že res, da bodo organizatorji v petek in soboto izpeljali le sedem hitrostnih preizkušenj, toda vse so dolge in skrajno zavite. Če temu dodamo še grob asfalt, ki nudi veliko oprijema in zato posadki postreže z visokimi hitrostmi v ovinkih ter velikimi stranskimi silami, lahko dirkači pričakujejo pravi mali pekel.
 
Logar je na reliju Alpi Orientali vozil leta 2008, ko je odlično začel, a moral v uvodnih hitrostnih preizkušnjah odstopiti. Po dveh hitrostnih preizkušnjah je držal drugo mesto med avtomobili s pogonom na sprednji par koles. Konec tedna mu bo zapiske prvič bral predlanski državni prvak Darko Lah.
 
“Tokrat so priprave pred relijem kar mirne. Zamenjali smo zavore in opravili krajši test. Z Darkom sva se zelo hitro ujela,” je pred petim relijem za DP povedal Logar.
 
“Na reliju Alpi Orientali me zanima samo še ena zmaga. Zagotovo bom vozil na vso moč in to od prvega kilometra naprej. Moj nastop pred štirimi leti me opozarja, kako zahteven reli to dejansko je. Če bom vozil tako napadalno kot takrat, bom v cilju hitrostnih preizkušenj povsem izmozgan. Te ceste resnično izčrpajo dirkača. Če bodo še visoke temperature, bodo pogoji še toliko težji. S položajem v državnem prvenstvu se ne obremenjujem. Končni razplet ni odvisen le od mene. Zdaj me čaka eden vrhuncev sezone,” je pred odhodom v Videm še dejal Logar.
 
Prva hitrostna preizkušnja bo izpeljana v petek zvečer v centru Vidma, ostalih šest pa nato v okolici Čedada v soboto.