Logar v Velenju ni videl cilja

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Za Boštjana Logarja in njegovega sovoznika Miho Zupana je bil velenjski reli eden ključnih v letošnjem letu. Po odsotpu na reliju Saturnus je Logar prav na sprinterski dirki okrog rudarskega mesta iskal svoj povratek v boj za naslov državnega prvaka.

Za Boštjana Logarja in njegovega sovoznika Miho Zupana je bil velenjski reli eden ključnih v letošnjem letu.
 

Po odsotpu na reliju Saturnus je Logar prav na sprinterski dirki okrog rudarskega mesta iskal svoj povratek v boj za naslov državnega prvaka. Doseženi časi so bili pravi, toda tehnika tudi tokrat ni bila kos visokim športnim ambicijam.

7F2A5950-B451-11E1-B2C2-540A66B94067Boštjana Logarja in Avtohišo Vič je v Velenju sicer pričakal dež, ki postaja zaščitni znak letošnjega državnega prvenstva. Na reliju, kjer je leta 1999 odpeljal svoj prvi reli v karieri, je Logar vedno vozil odlično, zato so bili cilji tudi letos zelo visoki. Če se je pred 13 leti, ko je vozil še najetega zastavo yuga, na prvi hitrostni preizkušnji bal le tega, da ga dirkač za njim na njej ne bo dohitel, danes take bojazni niso več potrebne. Dirkač, ki je pred šestimi leti dobil najbolj kakovostno različico slovenskega državnega prvenstva v skupni razvrstitvi, kajpak vedno sodi med prve favorite tudi za zmago v zelo močni diviziji II.

Tako je bilo tudi v Velenju, kjer je Logar napadel že na uvodni jutranji hitrostni preizkušnji in nemudoma prevzel vodstvo. Toda razlike v samem vrhu divizije II so bile majhne. Logar je bil na prvih štirih hitrostnih preizkušnjah najhitrejši dvakrat. Toda na peti hitrostni preizkušnji, kjer je zjutraj prevzel vodstvo, je bilo boja za zmago konec. Pojavile so se težave z motorjem, ki ni več dobival bencina. Motor se je delno vrtel le še do 4000 vrtljajev v minuti. V šestih kilometrih sta Logar in Zupan izgubila minuto in morala pred štartom šeste hitrostne preizkušnje dokončno odstopiti.

“Razočaran sem, kajti v Velenje sem prišel po zmago,” je po odstopu povedal Logar, voznik peugeota 206 R3.

“Še nekaj minut pred tem, sem imel povsem drugačne skrbi. Bil sem drugi, razmišljal sem o taktiki. Ali napadati zmago za vsako ceno proti domačinu Grudniku, ali morda vzeti točke in se vrniti v vrh skupnega seštevka divizije II. Vse te misli so hitro postale odvečne. Že na poti proti štartu četrte HP sem opazil slabše delovanje motorja. Potem je bilo kmalu vsega konec. Točnega vzroka okvare še ne poznamo, zagotovo pa v motor ni dovajal bencina. Res škoda, kajti prav velenjski reli spada med moje najljubše, oziroma tu sem bil vedno zelo hiter. Zdaj bo treba ta odstop nekako prespati, vseeno pa bo čez dva tedna v Mariboru težko iti na štart. Po dveh zaporednih odstopih se tudi v glavo naselijo dvomi,” je v Velenju dodal Logar.

Državno prvenstvo se bo zadnji vikend junija nadaljevalo v Mariboru. Tam bodo organizatorji celoten reli pripravili v enem dnevu. V soboto, 30. junija, čaka dirkače sedem hitrostnih preizkušenj. To bo še en sprinterski reli.