Logar, divizija 2, slavil v Mariboru

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Bistvo dirkanja je v izenačeni in kakovostni konkurenci. Tam se je treba boriti za vsako sekundo, za vsak ovinek. Vsaka poteza z dirkalnikom lahko prinese zmago, ali pa jo pokloni tekmecem. Na vsakem ovinku se takrat lahko reli dobi ali izgubi.

Bistvo dirkanja je v izenačeni in kakovostni konkurenci.
 

Tam se je treba boriti za vsako sekundo, za vsak ovinek. Vsaka poteza z dirkalnikom lahko prinese zmago, ali pa jo pokloni tekmecem. Na vsakem ovinku se takrat lahko reli dobi ali izgubi. In prav v takih okoliščinah so si na reliju državnega prvenstva v Mariboru veliko zmago privozili Boštjan Logar, Miha Zupan, ki tekmujeta pod okriljem Avtohiše Vič.

Zmaga v izenačeni in kakovostni konkurenci je še posebej sladka. Boštjan Logar se takih uspehov spomni iz sezone 2006, ko je postal državni prvak v najkakovostnejši sezoni slovenskega državnega prvenstva. Zdaj primat v slovenskem reliju dobiva divizija II (avtomobili s pogonom na sprednji par koles), kjer je Logarju na mariborskem reliju uspel veliki met. S sovoznikom Miho Zupanom sta po dveh nesrečnih odstopih zmagala in se vrnila v boj za naslov državnega prvaka.

Logar je vodstvo na kratkem reliju v Mariboru, ki je imel 7 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 90 kilometrov, prevzel na drugi hitrostni preizkušnji, ko je prehitel Aljšo Novaka. Nato je sledil neizprosen ritem ovinkov in zbiranja dragocenih sekund. Logar in Zupan sta morala vse do cilja voziti na vso moč in držati tistih nekaj sekund prednosti pred tekmeci. V cilju je tako njima kot celotni ekipi padel kamen z ramen.

F925387E-C414-11E1-A043-D64165B94067“Cela ekipa je trdo delala za to zmago. Po dveh odstopih smo si vsi srčno želeli zmage. Reli je bil enkraten. Pravi užitek je dirkati v tej konkurenci in se boriti za vsako sekundo. Ko zmagaš na tak način, si resnično lahko zadovoljen. Naredil sem sicer nekaj napak. Tako sem zjutraj zapeljal s ceste, na predzadnji hitrostni preizkušnji pa mi je za 200 metrov ugasnil motor avtomobila. Bal sem se že, da se je ponovila okvara črpalke za gorivo. Po nekaj dolgih trenutkih je bilo vse v redu. Na zadnji hitrostni preizkušnji sem nato le še nadziral prednost, v cilju pa sva se z Miho lahko začela veseliti. Odleglo nama je. Taki kratki reliji, kjer je treba voziti tako napadalno in nepopustljivo, so psihično zelo zahtevni,” je po prvi letošnji zmagi dejal Logar.

Naslednji nastop za Logarja bo reli Alpi Orientali v začetku septembra, ki bo letos spet štel za slovensko državno prvenstvo.