Lexusova kampanja, kot je še ni bilo

Aktualno, Zanimivosti

Namesto tradicionalne je Lexus pripravil vznemirljivo in izzivalno marketinško kampanjo, s katero želi znamka vzbuditi zanimanje za njihovo športno linijo F. Visoko zmogljive izvedbe vozil zahtevajo posebno pozornost, česar se zavedajo tudi Lexusovi strokovnjaki. Svojo zavezanost v tokratnem primeru izražajo s široko zastavljeno promocijsko akcijo, ki je vsebinsko precej drugačna od tistih, ki smo jih […]

Namesto tradicionalne je Lexus pripravil vznemirljivo in izzivalno marketinško kampanjo, s katero želi znamka vzbuditi zanimanje za njihovo športno linijo F.

Visoko zmogljive izvedbe vozil zahtevajo posebno pozornost, česar se zavedajo tudi Lexusovi strokovnjaki. Svojo zavezanost v tokratnem primeru izražajo s široko zastavljeno promocijsko akcijo, ki je vsebinsko precej drugačna od tistih, ki smo jih bili vajeni pri Toyotinem proizvajalcu luksuznih vozil.

V 60-sekundnem spotu , kjer v glavni vlogi nastopa IS F, pridejo na plan poželenje, jeza, zavist in ponos, saj ustvarjalci skušajo spremeniti dojemanje nekaterih, da gre za proizvajalca naprav brez duše.


Podobno kot sami avtomobili, reklama za Lexus F naredi nekaj nezaslišanih preobratov za vse, ki so vajeni znamkine tipične zadržane komunikacije. Zvok pnevmatik, vroči prizori v dežju, vse ob podlagi elektronske glasbe legendarne britanske zasedbe Massive Attack.

Lexusova linija L je zaenkrat še precej na začetku, superšportni LFA je v ZDA v treh letih dosegel le nekaj sto kupcev, medtem ko so lani prodali 185 enot limuzine IS F, ki je zasnovana na podobi modela pred prenovo. Zato pa je Lexus ob tem aktiven v prodaji dodatkov F Sport, ki omogočajo izzivalen športen videz avtomobila tudi tistim s plitvejšim žepom. Po podatkih prodaje je z F Sport dodatki opremljena kar tretjina vseh limuzinskih modelov IS in GS.

Naslednji korak je prepričati voznike v nakup izvedb, ki ob videzu postrežejo tudi z dejanskimi zmogljivostmi. Lexus je že napovedal F različico prihajajočega kupeja RC, prototip limuzinskega GS F pa so radovedneži ujeli med preizkušanjem na Nürburgringu.

»Znamko Lexus bomo tržili po platformah, tako da bomo imeli ob osnovnem naboru še enako število modelov linije F in hibridnih različicje še povedal Bolain, predstavnik Lexusa.