Letne pnevmatike 2017 za različne zahteve voznikov

Zanimivosti

Vozniki lahko že zamenjajo svoje zimske pnevmatike z letnimi. V tem prispevku so opisane letne pnevmatike za različne zahteve voznikov.

Vozniki lahko že zamenjajo svoje zimske pnevmatike z letnimi, saj je 15. marec tisti datum, ko v Sloveniji po zakonu zimska oprema avtomobila ni več obvezna, če le na cestah ne vladajo zimske razmere. Ob menjavi zimskih pnevmatik za letne marsikdo razmišlja o nakupu novih, zato predstavljamo ponudbo letnih avtoplaščev 2017 družbe Goodyear Dunlop Sava Tires.

Goodyear

Eagle F1 Asymmetric 3: pnevmatika za vrhunska vozila

Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 3, najnovejša iz uspešne serije Eagle, voznikom zagotavlja boljši nadzor nad vozilom in jim hkrati omogoča užitek v vožnji. Pnevmatika je na neodvisnem testu TÜV Süd na področju zavorne poti tako na suhi kot tudi mokri cesti prepričljivo zmagala; v primerjavi s povprečno zmogljivostjo treh konkurenčnih pnevmatik je bila njena zavorna pot na suhi površini krajša za 1,3 metra, na mokri podlagi pa kar za 2,6 metra, hkrati pa je pnevmatika na mokrih cestah za 4 % bolj vodljiva. Dodatno pa je test DEKRA potrdil, da pnevmatika v primerjavi s povprečjem treh glavnih konkurenčnih pnevmatik omogoča kar 11.500 več prevoženih kilometrov oz. 31 % manjšo obrabo.

 

EfficientGrip Performance: izredno uspešna na oznaki EU za pnevmatike

Letna pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance se lahko pohvali z izredno zmogljivostjo, saj združuje najsodobnejše tehnologije. Med njimi je tehnologija WearControl, ki pnevmatiki zagotavlja enakomerno obrabo po celi površini ter obenem boljši oprijem na mokri podlagi in manjši kotalni upor skozi njeno celo življenjsko dobo. Za majhen kotalni upor pnevmatike in posledično manjšo porabo goriva ima zaslugo tudi zmes, ki zmanjšuje segrevanje v spodnjem delu bočnice in s tem tudi upor med pnevmatiko in cesto. Plast CoolCushion Layer preprečuje oziroma zmanjšuje segrevanje po celi površini pnevmatike, kar pripomore k njeni uspešni uvrstitvi na oznaki EU za pnevmatike. Izpopolnjen sistem blokov in izredno drobni kanali na ramenskem delu dodatno zmanjšujejo raven kotalnega hrupa pnevmatike. Pnevmatiko odlikuje tudi napredna tehnologija ActiveBraking, ki med zaviranjem omogoča boljši stik blokov tekalne plasti s cesto, kar vodi h krajši zavorni poti.

Dunlop

Sport Maxx RT2: za izjemen oprijem in vodljivost

Letna pnevmatika Sport Maxx RT2 je, kot so pokazali neodvisni TÜV Süd primerjalni testi, odlična na področju oprijema in natančnosti pri krmiljenju, posledično pa se dobro obnese v situacijah, ki zahtevajo veliko zmogljivost. Na mokri progi je tako dosegla za 1,3 % hitrejši čas na krog in dokazala za 4,1 % boljšo vodljivost na suhi podlagi od povprečja štirih glavnih konkurenčnih pnevmatik. Pnevmatika je sicer naslednica modela Sport Maxx RT, prejemnika številnih nagrad, in je bila razvita na podlagi bogatih Dunlopovih izkušenj z vzdržljivostnih dirk.

Fulda

SportControl 2: nova vrhunska pnevmatika za nadzorovano športno vožnjo

Nova (UHP) letna pnevmatika Fulda SportControl 2 prinaša visokokakovostno nemško tehnologijo po konkurenčni ceni. Pnevmatika se lahko pohvali z večjo zmogljivostjo na mokrih in suhih cestah, večjim številom prevoženih kilometrov in manjšo porabo v primerjavi s svojo predhodnico. Opremljena je namreč z naprednim dezenom tekalne plasti, ki izboljšuje stik s cesto in zagotavlja enakomeren pritisk pnevmatike na podlago, s tem pa kratko zavorno pot na suhih cestah. Širok ter čvrst zunanji ramenski del zmanjšuje deformacijo tekalne plasti pnevmatike, kar omogoča natančnejše krmiljenje vozila in s tem vrhunsko zmogljivost na suhih cestah. Pnevmatika je opremljena tudi s številnimi kanali AquaFlow, ki učinkovito odvajajo vodo in omogočajo oprijem na mokrih površinah. Poleg tega ima Fulda SportControl 2 izpopolnjeno naležno površino in zunanji presek, kar ji omogoča enakomerno obrabo in s tem več prevoženih kilometrov. Lahka zgradba in tehnologija zmesi pa zmanjšujeta kotalni upor in energetske izgube, kar ima za posledico manjšo porabo goriva.

Sava

Intensa UHP 2: večja zmogljivost na suhih in mokrih cestah

Blagovna znamka Sava je segment (UHP) letnih pnevmatik obogatila z novo pnevmatiko Intensa UHP 2, ki prinaša izboljšane lastnosti za večjo zmogljivost na suhih in mokrih cestah. Pnevmatiko odlikujejo čvrsti bloki na zunanjem ramenskem delu, ki omogočajo boljši prenos sil in tako zagotavljajo učinkovito zaviranje. Zahvaljujoč izpopolnjeni zunanji obliki preseka plašča se naležna površina pnevmatike Intensa UHP 2 progresivno prilagaja spremembam zunanjih sil, zaradi česar ima voznik boljši nadzor nad vozilom na mokrih cestah. Intensa UHP 2 ima tudi izpopolnjeno zgradbo, ki prinaša optimalno površino trenja in zmanjšuje energetske izgube, kar vodi k manjši porabi goriva in večjemu številu prevoženih kilometrov. Pnevmatika Intensa UHP 2 je nedvomno pameten nakup, saj nudi evropsko kakovost, obenem pa je prijazna do denarnice.