Leon Eurocup v letu 2014 kot enotna serija

Aktualno, Avtomobilizem, Šport

SEAT z modelom Leon Eurocup nadaljuje svojo bogato motošportno tradicijo. Novi dirkalnik za sezono 2014 obljublja razburljivo akcijo v svetu amaterskega dirkanja – šest dirkalnih koncev tedna v šestih evropskih državah, s privlačnimi denarnimi nagradami.

SEAT z modelom Leon Eurocup nadaljuje svojo bogato motošportno  tradicijo. Novi dirkalnik za sezono 2014 obljublja razburljivo akcijo v svetu amaterskega dirkanja – šest dirkalnih koncev tedna v šestih evropskih državah, s privlačnimi denarnimi nagradami.

Tekmovalci se bodo med seboj pomerili z enotnimi vozili SEAT Leon Cup Racer – prvovrstnimi dirkalnimi stroji z močjo 243 kW (330 KM), opremljenimi s celo vrsto najsodobnejših profesionalnih tehnologij. “Športni avtomobilizem je bistvena prvina naše znamke. SEAT ima na tem področju več kot 40-letne izkušnje. Leon EuroCup je nadvse zanimiva priložnost za naše motivirane amaterske ekipe in motošportne navdušence po vsej Evropi,” je dejal dr. Matthias Rabe, podpredsednik družbe SEAT S.A., ki je odgovoren za raziskave in razvoj. “SEAT Leon Cup Racer je izjemno zmogljiv čistokrven dirkalnik. Nova generacija Leona je odlična osnova za dirkalno izvedbo, ki so jo pohvalili tako kupci kot tudi motošportni novinarji.”

seat leon cup racing 2014

SEAT Leon se je v preteklih letih že uveljavil kot eden izmed najuspešnejših dirkalnih touring avtomobilov. V letih 2008 in 2009 je tovarniška ekipa SEAT Sport z njim osvojila prvenstvo WTCC, prvenstvi SEAT Leon Supercopa in Eurocup pa sta bili med najbolj priljubljenimi “one-make” serijami. Supercopa je potekala v letih od 2003 do 2013 v skupno osmih državah, Eurocup pa v letih od 2008 so 2010 v skupno devetih državah.

SEAT z Leonom Eurocup zdaj nadgrajuje to bogato tradicijo. V šestih evropskih državah se bo odvilo šest tekmovanj. Koledar dogodkov bo dokončno oblikovan v naslednjih tednih. Tekmovalni konec tedna bo potekal od petka do nedelje in bo vključeval dva prosta treninga, kvalifikacije in dve dirki. Zmagovalci bodo nagrajeni s privlačnimi denarnimi nagradami.

“Veseli nas, da lahko z Leonom Eurocup ekipam naših kupcev ponudimo vrhunski dirkalnik za sezono 2014,” pravi Jaime Puig, ki je kot vodja oddelka SEAT Sport odgovoren za aktivnosti te znamke na področju športnega avtomobilizma. “SEAT Leon Cup Racer je izvrsten avtomobil. Naši privrženci bodo zagotovo uživali v resnično razburljivih dirkah. Na oddelku SEAT Sport smo v ta dirkalnik vložili vse svoje znanje in izkušnje. Z njim nadgrajujemo odlične športne uspehe iz preteklih let.” 

Novi SEAT Leon Cup Racer prepriča že v mirovanju – markanten videz je med drugim rezultat 18-palčnih platišč in za skoraj 40 cm večjega koloteka kot pri serijskem modelu. Oblika novega sprednjega dela omogoča optimalno aerodinamiko in maksimalen dovod zraka do motorja in zavor. Velika kolesna ohišja s prezračevalnimi odprtinami zadaj zagotavljajo učinkovito hlajenje 4-batnega zavornega sistema. Velike pritisne sile za visoke hitrosti v ovinkih so rezultat kombinacije dinamično oblikovanih pragov, sprednjega usmernika zraka, spodnjega dela podvozja, zadnjega difuzorja in 2-stopenjskega usmernika zraka nad zadnjim steklom.

SEAT Leon Cup Racer kljub tem markantnim potezam dosledno sledi aktualni SEAT-ovi oblikovalski filozofiji – tako so na primer LED-žarometi z izrazitimi dnevnimi lučmi in zadnje LED-luči prevzete od serijskega modela. Enako velja za silhueto strehe ter za prečiščene linije na stranskem delu.

Notranjost, ki jo varuje izjemno trdna kletka, je zasnovana tako, da je dosežen maksimalen prihranek mase. Za varnost skrbi školjkasti sedež s sistemom HANS za zaščito glave in vratu. Ohranjena je osnovna oblika serijskega kokpita – informacije in upravljalni elementi, ki jih potrebuje dirkač, pa so skoncentrirane na večfunkcijskem volanu in visokoločljivostnem TFT-zaslonu za njim. Tovrstna zasnova vozniku omogoča, da ima svoj dirkalnik pod polnim nadzorom.

Leon Cup Racer poganja izjemno zmogljiv 2,0-litrski 4-valjni turbomotor, ki razvije največjo moč 243 kW (330 KM) in največji navor 400 Nm. Pogonsko moč na sprednjo premo prenašata 6-stopenjski menjalnik DSG, ki ga voznik upravlja z elementi na večfunkcijskem volanu, in elektronsko uravnavan zaporni diferencial.

Za Leon Cup Racer bo predvidoma treba odšteti 70.000 EUR (brez DDV). Pri SEAT-u so naročila začeli sprejemati konec novembra.