LEMA v Imoli uspešen

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Isti konec tedna pa se je na italijanskem dirklišču Dina in Enza Ferrarija v Imoli odvijala prva dirka za evropski pokal z renault clii R.S. Ivan Pulić je dobro začel prvi prosti trening in že po nekaj krogih postavil sedmi čas na legendarni progi v Imoli. Moštveni kolega Niki Belohgradski je pričel nekoliko bolj zadržano […]

Isti konec tedna pa se je na italijanskem dirklišču Dina in Enza Ferrarija v Imoli odvijala prva dirka za evropski pokal z renault clii R.S.

Ivan Pulić je dobro začel prvi prosti trening in že po nekaj krogih postavil sedmi čas na legendarni progi v Imoli. Moštveni kolega Niki Belohgradski je pričel nekoliko bolj zadržano in počasi spoznaval progo. Na koncu je postavil 22. čas med 38 vozniki.

clio imola lema 2013

Sobotne kvalifikacije so potekale v oblačnem vremenu, nakar je začelo rahlo rositi. V moštvu LEMA so upali, da bodo lahko naredili nekaj hitrih krogov za dober rezultat, vendar jih je prehitel močan naliv zaradi česar niso uspeli izboljšati že doseženih časov. Ivan se je moral zadovoljiti šele z 12. časom kvalifikacij, Niki pa s 23. Za drugo dirko so se upoštevali drugi najhitrejši časi kvalifikacij, kar je pomenilo Ivanovo 7. in Nikijevo 23. štartno mesto.

Kljub nekoliko neuspelim kvalifikacijah zaradi slabega vremena se je Ivan odlično zbral in uspel na prvi nedeljski dirki doseči več kot odlično 6. mesto. Niki pa zasedel 16. mesto izmed 38. – po videnem – zelo izenačenih voznikov. Na popoldanski dirki pa je Ivan zasedel 12. mesto, medtem ko je Niki zletel v pesek in predčasno zaključil s svojim nastopom.

Po prvem vikendu sta oba voznika moštva LEMA zadovoljna s svojima nastopoma. Ivan je izjavil, da je bila borba od štarta do cilja, saj je bilo na koncu dirke približno kar 10 voznikov v dveh sekundah razlike. Z avtomobilom je zadovoljen, tako da odhaja z optimizmom naprej. Že te dni pa oba voznika trenirata na dirkališču Adria.