Lema Racing: Najboljši rezultat sezone na dirkališču Adria

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Ta vikend je dirkaška ekipa Lema Racing tekmovala na italijanskem dirkališču Adria. Zastopala sta jo dirkača Ivan Pulić (v seriji Clio Cup Italia) in Jaka Marinšek (serija RS Cup). Pulić je na drugi dirki Clio Cup Italie uspel privoziti drugo mesto, kar je za sedaj najboljši rezultat te sezone. Sobotni dopoldanski prosti treningi so še […]

Ta vikend je dirkaška ekipa Lema Racing tekmovala na italijanskem dirkališču Adria. Zastopala sta jo dirkača Ivan Pulić (v seriji Clio Cup Italia) in Jaka Marinšek (serija RS Cup). Pulić je na drugi dirki Clio Cup Italie uspel privoziti drugo mesto, kar je za sedaj najboljši rezultat te sezone.

Sobotni dopoldanski prosti treningi so še potekali v hudi vročini, popoldanske kvalifikacije za Jako Marinška pa so že minile v znamenju pričakovanja dežja. Do konca kvalifikacij ga vendarle ni bilo, Jaka pa je v močni in številčni konkurenci starejših pokalnih Cliov uspel osvojiti petnajsti štartni položaj.

Jaka Marinšek je v Adrii tekmoval v pokalu RS

Jaka Marinšek je v Adrii tekmoval v pokalu RS

Ivan Pulić je svoje kvalifikacije že odpeljal na namočeni stezi in uspel osvojiti deveto mesto, a je tekom kvalifikacij kazalo še nekoliko bolje, saj se je držal okrog petega. Proti koncu kvalifikacijskega treninga se je proga že močno posušila, kar so izkoristili tekmeci, ki so ubrali drugačno taktiko in pred tem zamenjali gume za dež s tistimi za suho stezo.

Pulića je boljše uvrstitve na kvalifikacijah stala napačna taktična odločitev

Pulića je boljše uvrstitve na kvalifikacijah stala napačna taktična odločitev

Izmed dirk je bila prva na sporedu nočna dirka RS pokala. Le-ta je bila predvidena za 22. uro in 35 minut, a se je zaradi neurja dogajanje nekoliko zamaknilo, tako da se je sobotni program končal šele malo pred polnočjo. Jaka Marinšek je imel opravka z izredno težkimi pogoji (dež in tema). Na koncu je dirko zaključil na petnajstem mestu.

Marinšek se je na svoji prvi dirki vikenda soočil z dežjem in temo

Marinšek se je na svoji prvi dirki vikenda soočil z dežjem in temo

Na prvi nedeljski dirki Clio Cup Italia, si je Ivan Pulić privozil šesto mesto. Pulić je tekom dirke, ki jo je vmes prekinil tudi varnostni avto, »le« devetemu štartnemu mestu navkljub, z dobro vožnjo uspel pridobiti nekaj mest.

Pulić na štartu prve dirke

Ivan Pulić na štartu prve dirke (ob njem vodja ekipe Mirko Marinšek in njegov oče Niko)

Še bolje pa mu je šlo na drugi dirki. Zaradi osvojenega 6. mesta na prvi dirki, je štartal kot 3. in se takoj prebil na 2. mesto za Rusa Gryazina, njunemu dvoboju pa se je kmalu priključil še odlični katalonski dirkač Oscar Nogues. Dirka je minila v znamenju srditega boja (večkrat so kar vsi trije peljali vzporedno) in neizogibno tudi trčenj. Na koncu je bil najuspešnejši Nogues, takoj za njim pa je končal Pulić. Po tretjem mestu Pulića v Imoli je to najboljši rezultat Lema Racinga v Renault Clio pokalih te sezone.

1. Nogues, 2. Pulić, 3. Gryazin

Druga dirka Clio Cup Italia: 1. Nogues, 2. Pulić, 3. Gryazin

Jaka Marinšek je na zadnji dirki RS pokala, zaradi trčenja v prvem ovinku, moral odstopiti.

Ekipo Lema Racing boste imeli priložnost na delu v Sloveniji videti že ta konec tedna – od 20. do 22. junija bo na sporedu gorsko-hitrostna dirka Gorjanci na Dolenjskem. Vabljeni!