Lema Racing konec tedna v Imolo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Slovenska dirkaška ekipa Lema Racing ta konec tedna potuje v Italijo, kjer jo na slovitem dirkališču Enza in Dina Ferrarija v Imoli čakata prvi dve dirki za italijansko prvenstvo Clio Cup. Barve ekipe bosta v Clio Cup Italia za sezono 2014 zastopala dva dirkača, in sicer Željko Čumurdžič in Ivan Pulič, ki sta letos pred […]

Slovenska dirkaška ekipa Lema Racing ta konec tedna potuje v Italijo, kjer jo na slovitem dirkališču Enza in Dina Ferrarija v Imoli čakata prvi dve dirki za italijansko prvenstvo Clio Cup.

Barve ekipe bosta v Clio Cup Italia za sezono 2014 zastopala dva dirkača, in sicer Željko Čumurdžič in Ivan Pulič, ki sta letos pred sezono že opravila nekaj testnih kilometrov. Pomerila se bosta z močno konkurenco italijanskega prvenstva, kjer se običajno na dirki pomeri okoli 20 tekmovalcev.

Lema Racing bo tudi letos nastopal v italijanskem Clio pokalu

Lema Racing bo tudi letos nastopal v italijanskem Clio pokalu

Medtem, ko bo Čumurdžič letos tekmoval le v italijanskem Clio Cupu, bo Pulič skupaj z Androm Pertotom in novim dirkačem Leme za letošnjo sezono – Portugalcem Fabiom Moto nastopal tudi v Clio Eurocupu, ki velja za najvišjo raven tekmovanj s temi avtomobili in je organiziran s strani uradne Renaultove svetovne serije (World Series by Renault). Moštvo Lema Racing računa, da bo letos v tem tekmovanju igralo še vidnejšo vlogo, s čimer bi nadgradili lansko, ko so dosegli svojo prvo zmago – Pulič je slavil v Španiji na dirkališču Motorland Aragon. V širok repertoar ekipe pa sodi tudi udejstvovanje v španskem prvenstvu, kjer bosta Clie vozila Mota in Jure Marinšek.

Nazadnje je ekipa testirala v italijanskem Mugellu

Nazadnje je ekipa testirala v italijanskem Mugellu

Vabljeni k debati o Lema Racingu in krožnih dirkah na naš forum.