Legendarni kabrioleti prihajajo v Slovenijo

Aktualno, Zanimivosti

Konec tedna bodo na povabilo Mercedes-Benz Klub Slovenija v našo deželo prišli na obisk člani nemškega kluba R129 SL. Gre za legendarne kabriolete iz devedesetih. Enega izmed njih je vozila tudi pokojna princesa Diana. Mercedes-Benz R129 SL-Club s sedežem v Stuttgartu, sledi cilju ohranjanja zgodovinske značilnosti blagovne znamke Mercedes-Benz in njihovih avtomobilov. Društvo je formalno […]

Mercedes-Benz SL, ki ga je vozila princesa Diana

Konec tedna bodo na povabilo Mercedes-Benz Klub Slovenija v našo deželo prišli na obisk člani nemškega kluba R129 SL. Gre za legendarne kabriolete iz devedesetih. Enega izmed njih je vozila tudi pokojna princesa Diana.

Mercedes-Benz R129 SL-Club s sedežem v Stuttgartu, sledi cilju ohranjanja zgodovinske značilnosti blagovne znamke Mercedes-Benz in njihovih avtomobilov. Društvo je formalno priznala tudi zveza MBCCCI – Mercedes-Benz Classic Car Club International. Klub ima tudi člane iz Avstrije, Švice in drugih držav. Ustanovljen je bila v novembru 2001 v bližini Stuttgarta.

Mercedes-Benz SL, ki ga je vozila princesa Diana

Mercedes-Benz SL, ki ga je vozila princesa Diana

Letos bodo regionalno srečanje Bavarske organizirali prav v Sloveniji. Svoje potovanje pričnejo v četrtek. Najprej si bodo ogledali lepote gorenjske. Petkov program začenjajo na Bledu, kjer si bodo med deveto in dvanajsto ogledali Blejski grad. Pred gradom bo tudi možnost ogleda vozil. Vozila so v izjemnem tehničnem stanju in bodo prava paša za oči. Pot bodo nadaljevali proti Ljubljani, kjer jih boste lahko ob 16h srečali na ljubljanskem gradu, kjer bo tudi možno fotografiranje z vozili. V soboto se bodo člani odpravili proti primorski. Najprej si bodo ob 11h ogledali Postojnsko jamo, pred katero bodo tudi vozila parkirana. Ob 16h jih boste lahko občudovali v Lipici, saj si bodo ogledali kobilarno. Soboto bodo zaključili v prijetnem ambientu v Portorožu. Prava poslastica pa se obeta v nedeljo, ko bodo ob 9h člani prispeli na Tartinijev trg, kjer bo tudi potekalo skupinsko fotografiranje. Avtomobile boste lahko občudovali vse do 11h, ko se bodo odpravili nazaj proti Nemčiji.

 sl-meet