Le za 0,035 sekunde je zgrešil zlato

Zanimivosti

V tretjem vikendu se je v najbolj kockarskem od kockarskih mest na svetu zgodilo zadnje dejanje svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, v katerem že drugo leto zapored tekmuje pilot Peter Podlunšek iz Murske Sobote. Ob 11h po lokalnem času je Podlunšek z odliko opravil še zadnje dejanje razburkane sezone, ki šteje sedem dirk in zanj ni […]

V tretjem vikendu se je v najbolj kockarskem od kockarskih mest na svetu zgodilo zadnje dejanje svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, v katerem že drugo leto zapored tekmuje pilot Peter Podlunšek iz Murske Sobote.

Ob 11h po lokalnem času je Podlunšek z odliko opravil še zadnje dejanje razburkane sezone, ki šteje sedem dirk in zanj ni bila naporna le v tekmovalnem, temveč tudi v zasebnem smislu. V pokalu Challenger je danes naš as za las zgrešil zmago in se že drugič v sezoni zavihtel na drugo najvišjo stopničko, tudi tokrat za Francozom Mikaelom Brageotom, ki se je z današnjo zmago okronal tudi kot absolutni zmagovalec pokala Challenger 2015.

Peter je za Miko zaostal za omembe nevredne 0,035 sekunde. Na tretje mesto se uvrstil zmagovalec prve letošnje tekme v Abu Dabiju Čilenec Cristian Bolton, pred Čehom Petrom Kopfsteinom na četrtem, Nemcem Florianom Bergerjem na petem in Švedom Danielom Ryfo, ki je danes zabeležil najslabši rezultat v karieri, na šestem. Za favorita te dirke je ves čas veljal lanskoletni zmagovalec pokala Kopfstein, ki je letel najbolje na vseh treningih in kvalifikacijah. Ker pa ne gre za dvoranski šport, so razmere na progi vedno zelo nepredvidljive, napovedovanje rezultatov pa precej hazarderski posel. Zmagovalec Brageot je po dirki izjavil, da mu očitno leži dirkanje na dirkališčih, a ob upoštevanju dejstva, da so namišljene proge dobrih 15 metrov nad asfaltom zaradi spremeljivega vetra in turbulenc lahko dosti bolj luknjaste od resničnih.

podlunsek_vegas